Artık Galibiyet! (AJ Milano - Efes Pilsen Maçı Öncesi)

8 Aralık 2010 Çarşamba


İlk maçın analizinde olduğu gibi yine benzer şeyler söyleyeceğim. Morris Finley - Ibrahim Jaaber ikisini durdurmak, etkisini azaltmak gerekiyor.

Pota altında sakatlıklardan dolayı zayıf kaldıklarını ve ribaund konusunda sıkıntı çektiklerini ise yineleyelim. İstanbul'daki maçta Petravicius sakat sakat oynamıştı, etkili olamamıştı. Bugün de Pecherov, Petravicius ve Maciulis sakatlıkları bulunuyor. Belki, bu akşam Moskova fatihi Pecherov oynayabilir, onun da nasıl bir katkı vereceği soru işareti. Uzun rotasyonundaki sıkıntı için Van Den Spiegel'i transfer ettiler, şu ana kadar verim alabilmiş değiller. Geçen hafta Union Olimpija karşısında genç oyuncu Melli'den güzel bir katkı aldılar. Takımın ribaund yükünü çekenler; Rocca ve Mancinelli. Özellikle Rocca çabuk faul problemine giren bir oyuncu, şu dar rotasyonda üzerine oynamakta fayda var. Takım olarak fazla faul yapıyorlar, bu Euroleague'in en iyi faul atan takımı Efes'in işine yarayabilir.

İstanbul'da 82-74 Efes Pilsen üstünlüğü ile biten maçta en çok arıza çıkartan oyuncu David Hawkins'ti. Takımın ağır işçisi konumunda, fiziksel avantajını oyuna rahatlıkla yansıtabiliyor ve savunmalara sıkıntı yaratıyor. Bu akşam onu Bootsy ya da Sinan tutabilir, daha dikkatli olmamız gerekiyor bir önceki maça nazaran.

Takımda Ender ve Rakocevic'in sakatlıkları bulunuyor. Ender'in ciddi bir şeyi yok, sahada yer alabilecek. Rakocevic'in durumu biraz daha ciddi ancak onun da oynayabileceğini düşünüyorum, belki kenardan gelebilir. Onun yerine Sinan'la başlanabilir, ki bu da deplasmanlarda maça kötü başlayan Efes Pilsen adına olumlu bir değişiklik olabilir.

Son olarak da biraz nostalji yapalım... 2005'de İtalya'da Armani Jeans Milano karşısında Efes Pilsen'e maçı getiren oyuncu takımın en genci; 18 yaşındaki Cenk Akyol'du. Bugünkü kadromuzun da en genç oyuncusu yine Cenk Akyol. Üstelik o günden daha geriye gitmiş bir Cenk Akyol. Cenk'ten beklentiler ve geldiğini nokta kendisini ilgilendirir. Bu 5 senelik süreçte bu seviyeye bir oyuncunun yetişirilememiş olması Efes Pilsen Spor Kulübü'nün en büyük sorunudur.

0 yorum:

Yorum Gönder