Rüyanın Adı: Union Olimpija!

8 Aralık 2010 Çarşamba


Geçtiğimiz iki sezon Euroleague'de toplam 3 maç kazanan Union Olimpija, bu sezon oynadığı 7 maçtan 5'ini kazandı ve 6. torbadan katıldığı bu zorlu grubun 2. sırasına yerleşti. Ljubljana'da oldukça olaylı geçen maçta uzatmalarda yendikleri Panathinaikos'a konuk oluyorlar yarın. Bu maçı kazanmaları halinde grubun zirvesine yerleşecekler.

Sezon başında maddi sorunlarla boğuşan bir takımın bu noktaya gelmesi taraflı - tarafsız herkesin beğenisini topluyor. Bir çok takım için de örnek teşkil ediyor bana kalırsa.

En son 7 sene önce Top 16'ya kalmış bir takımın mütevazi kadrosuyla, maddi sıkıntılara rağmen, böylesine zorlu bir grupta başarılı olmasının sebepleri nelerdir peki?


Bu sorunun cevabı aslında gayet basit; saha içinde ve saha dışında doğruları yapmak. Takım içerisinde iyi bir birlik-beraberlik yakalayan Union Olimpija hiçbir maçta mücadeleden ödün vermiyor. Güçlerinin farkında olarak herkese bir rol biçildi takımda, şu ana kadar bu düzen sağlıklı bir şekilde işliyor. Savunmada birbirlerinin açıklarını kapatıyorlar, hücumda ise top herkesin eline değiyor. Kısacası savunmada ve hücumda tam bir takım basketbolu ortaya koyuyorlar.


Basketbolu bilen, etkili bir seyirci topluluğuna sahip Union Olimpija. Fenerbahçe Ülker'den sonra Euroleague'de seyirci ortalaması en yüksek olan 2. takım. Bu sezon kullanıma açılan Stozice Arena, her açıdan Avrupa'nın en güzel salonlardan biri ve bu salonu şimdiye kadar hiç boş bırakmadılar. Takımın başarısının yanında, maçlardan önce ve devre aralarında yapılan organizasyonlar da seyircinin Stozice Arena'yı doldurmasını sağlayacak düzeyde. Ayrıca, düzenlenen turlarla Union Olimpija'lı taraftarlar takımlarını deplasmanlarda da yalnız bırakmadılar...


Bu kadar ballandıra ballandıra anlattıktan sonra, birkaç tane fotoğraf ve en son olarak da geçen hafta oynadıkları AJ Milano maçından görüntüler sunalım. Allah bize de böyle takımlar, böyle görüntüler nasip etsin:











1 yorum:

kafsinkaf 8 Aralık 2010 16:29  

Başarılarını takdir ediyorum fakat taaa slovenya'lardan kalkıp Efes deplasmanına gelen ama benim atkı değiştirme teklifimi geri çeviren o bir grup olimpija'lıyı şiddetle kınıyorum.Ne Cska ne Valencia'lılardan böyle bişey gördüm neyse o abiyi tekrardan buradada kınıyorum.

Yorum Gönder