Bu Kısalara Dikkat (Efes Pilsen - Armani Jeans Milano Maçı Öncesi)

3 Kasım 2010 Çarşamba

Efes Pilsen, Euroleague'deki 3. maçında evinde Armani Jeans Milano'yu konuk ediyor. Efes Pilsen, Slovenya deplasmanından iki uzatma sonunda yenindikten sonra geçtiğimiz hafta İstanbul'da Valencia'yı farkla yenerek moral buldu. Milano ise yüzdeli atarak kazandığı CSKA maçından sonra evinde Union Olimpija'ya yenilerek deyim yerindeyse; soğuk duş aldılar.

Çok fazla uzatmaya gerek yok; Efes Pilsen bu maçı kazanmalı, daha da ötesi en az 10-15 sayılık bir fark ile kazanmalı. Peki bunun için ne yapmalı Efes Pilsen? Öncelikle, Milano'nun 2 etkili guardı Morris Finley ve Ibrahim Jaaber'i durdurmalı. Pecherov ve Petravicius'un oynamasının şüpheli olduğu, oynasalar da ne kadar katkı verebileceklerinin belli olmadığı dönemde daha da önem kazanacaktır bu ikili.

Takım adına çok fazla söylenecek şey yok, nazar değdirebilirim diye de korkuyorum, o yüzden fazla değinmek istemiyorum. AJ Milano'nun eksikleri gedikleri net, bunlardan yararlanmak gerek. Finley-Jaaber ikilisini durdurmak, maçın temposunu onların ayarlamasına izin vermemek ve ribaundlarda zorlanan Milano'ya karşı pota altını domine etmek gerek. Ayrıca, rakibin dış atış yüzdesini de minimize etmek gerek, Moskova deplasmanında ne kadar tehlikeli olduklarını gösterdiler keza. Bunlara önlem alabilecek güçte bizim takımımız, en az 10 sayılık bir galibiyet alırız umarım...

0 yorum:

Yorum Gönder