Yetmez Ama Evet (Efes Pilsen:82 - Armani Jeans Milano:74)

4 Kasım 2010 Perşembe

Maçla ilgili yazıyı her zaman olduğu gibi sinanguler.com'a yazdım, okumak isteyenleri şuraya alalım. Burada ise birkaç noktayı ele alacağım. Dün maç öncesi kısaca değinmiştim; "bu kısalara dikkat" diye. Pecherov'un forma giymediği, Petravicius'un da sakat sakat oynadığı maçta Milano en fazla katkıyı Ibrahim Jaaber (19 sayı - 2 ribaund - 1 asist), Morris Finley (11 sayı - 1 ribaund - 7  asist - 1 top çalma) ve çalışkan forvet David Hawkins'den (18 sayı - 6 ribaund - 6 asist -  2 top çalma) aldı.

Uzın rotasyonunda sakatlıklarla boğuşan Milano'ya karşı pota altını domine etmemiz kaçınılmazdı zaten, o yüzden bu maç o konuda önemli bir sınav değil benim gözümde. Ancak kısa oyuncuların savunmasında sıkıntı çekmemiz, oyun konsantrasyonunu yer yer kaybetmemiz, ilk çeyrek 10 sayı yedikten sonra savunmayı serip sonraki 3 çeyrekte 64 sayı yememiz çok da iyi sinyaller değil takım adına.

Savunma konusunda Sinan'ı ayrı bir yere koyuyorum, bu konuda takımda en son eleştirilecek isimdir. Geriye kalan isimlerden en çok eleştirilen ise Wisniewski. Wisniewski'nin savunması ile bu takımda yer etmesini bir nebze anlayabilirim ama savunma da yapamayacaksa bu takımda bu takımda yeri olmamalı. Ender'i savunma zaaflarından dolayı oynatılmazken Wisniewski'nin bu performansı daha da bir göze batıyor.

Toparlamak gerekirse; yendik, evet, güzel bir rüzgar var arkamızda şu an, daha da farklı yenebilirdik, ki bu şansı yakalamıştık ancak serince rakip affetmiyor haliyle. Dünkü galibiyet dünde kaldı, onu unutup sorunlarımızı ele alıp onlara çözüm bulmamız ve bu noktadan sonra artık daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bak, CSKA üçün birini bile alamadı. Grup daha da kızışacak yani...

Not: Twitter'da ve Facebook'da da yazdım, burada da bulunsun:

Hiç kimse değinmiyor ama günün istatistiği; Rakocevic'in sadece 1 top kaybı yapmasıdır. İlk 2 maç 8 top kaybı vardı. #turkishhamameffect

0 yorum:

Yorum Gönder