Euroleague'de 8. Haftanın Ardından (8-9 Aralık 2010)

11 Aralık 2010 Cumartesi

A Grubu



Maccabi Electra: 76 - Partizan: 62
A grubunun lideri Maccabi, geçen seneye göre büyük bir düşüşte olan Partizan'ı rahat bir şekilde yenmeyi başardı. Maccabi'nin maça bütün alanlarda katkı sağlayabilen inanılmaz oyuncusu Chuck Eidson yine bu maç 13 sayı-9 ribaund-4 asist-3 top çalma ile oynadı. Partizan'da ise takımın belki de tek istikrarlı ismi James Gist yine 14 sayı-5 ribaund'lık bir katkı verdi.

Caja Laboral: 89 - Khimki:81
A grubuna 2 galibiyetle başlayıp, daha sonra üstüste aldığı 5 mağlubiyetle devam etti Caja Laboral. Bu hafta, ilk maçta 4 sayıyla kaybettiği rakibine hem oyunun genelinde hem de ikili averajda üstünlük sağlayarak maçı kazandı ve rakibinin üstüne çıktı. Caja'da Teletovic (23 sayı) ve Logan'ın (17 sayı) etkili oyunu galibiyeti getirdi. İlginç performansların görüldüğü bu grupta şuan 4. sırada yer alıyorlar. Kalan Zalgiris ve Partizan maçlarını da kazanıp daha üst sıralardan Top 16'ya girmeye çalışacaklar.

Muazzam bir basketbol şehri olan Kaunas'ın takımı Zalgiris, bu sezon kısıtlı kadrosuyla Euroleague'de şuana kadar çok iyi bir performans sergiledi. Takımın şüphesiz en büyük eksiği oyun kurucu pozisyonunda takımı yönetebilecek bir adama sahip olamamaları. Buna bağlı olarak bu sezon Euroleague'in açık ara en çok top kaybı yapan takımı konumundalar. Bu hafta ise farkın en fazla 7'ye çıktığı, başa baş giden bir maçta, Prokom'un son saniyelerde öne geçtiği pozisyonu değerlendirememesi Zalgiris'e galibiyeti getirdi. Prokom, mağlup olmasına rağmen haftanın en değerli oyuncusu bu takımdan tanıdık bir isim olan Ratko Varda (25 sayı-8 ribaund) oldu.


B Grubu


Spirou Charleroi: 75 - Brose Baskets: 61
C grubunun dibinde bulunan ve Top 16 şansları en düşük iki takımın karşı karşıya geldiği maçta Belçika ekibi sahadan galip ayrıldı. Charleroi'de Brent Wright 19 sayı-11 ribaund, Demond Mallet ise 26 sayı-4 asist ile günün farkı yaratan isimleri oldular. Brose Baskets'de ise Tibor Pleiss 13 sayı-9 ribaund ve yine kenardan gelen Euroleague'in en istikrarlı 6. adamı Kyle Hines 12 sayı-7 ribaund ile oynadı.

B grubunun iki güçlü takımın karşılaştığı maç Euroleague'de haftanın maçıydı. Maçın büyük bölümünde genel olarak dağınık bir görüntü çizdi Olympiakos. Hatta son 8 dakikaya 17 sayı farkla geride girdiler. Ancak bu dakikadan sonra toparlanan Yunan ekibi, 21-2'lik seri yakalayıp 2 farkla öne geçmeyi başardı. Sonlara doğru anca kendine gelen Unicaja, maçın sonlarını iyi oynadı ve Olympiakos bu sezon Euroleague'in en büyük geri dönüşlerinden biri olabilecek bu maçı galip tamamlayamadı. Geçen hafta yine kendi evinde Real Madrid'i yenen Unicaja, bu hafta da Olympiakos'u yenmeyi başardı. Ancak iki takıma da ikili averajda üstünlük sağlayamamış oldular. Eğer grupta son 2 hafta sürpriz sonuçlar olmazsa Unicaja grubu 3. sırada biterecek.


Real Madrid: 72 - Lottomatica Roma: 50
Oyun kurucusunun (Darius Washington) yalnızca 1.4 asist ortalamasına sahip olduğu, bireysel performansların takımın kaderini çizdiği bir oyun anlayışına sahip Lottomatica Roma. Bu açıdan bu sezonun en az asist yapan takımı olmaları pek de şaşırtıcı bir durum değil. Bu hafta kendi evlerinde de fark yedikleri Real Madrid ile deplasmanda karşılaştılar. Euroleague'de bu oyun anlayışıyla ancak Charleroi ve Brose Baskets gibi takımları yenebileceklerini birilerinin onlara söylemesi lazım.


C Grubu


Cibona Zagreb: 66 - Montepaschi Siena: 82
Cibona'da kriz ortamı devam ediyor. Hafta içinde uzun zamandır maaş dahi alamayan sporcular da haklı tepkilerini ortaya koyup bu maça kadar antremana çıkmayacaklarını açıklamışlardı. Bazı oyuncuların ise takımdan ayrılması söz konusu. İşte bu durumda oynanan bir maçta genç oyuncular, kazanmak için değil kendilerini göstermek için çıktılar maça. Siena rahat kazandı ve bu yorucu dönemde aslarına fazla süre vermeyerek onları dinlendirme şansı buldu. Haftaya ise evlerinde grup birinciliğinin en önemli adayı Fenerbahçe Ülker'i ağarlayacaklar.

Lietuvos Rytas: 92 - Cholet Basket: 80
Maçın en ilginç istatistiği Cholet'in hücum ribaundlarının savunma ribaundlarından fazla olması. Bunun en büyük nedeni ise Rytas'ın topu genelde içeriye indirmesi ve buna bağlı olarak da şut yüzdelerini %64 civarına çekmeleri. Bu Rytas'a galibiyeti getirdi ve grupta Top 16 için en büyük rakibi Cholet'i rahat bir şekilde yenmeyi başardılar. Rytas, Cholet'in zaaflarından yararlanmaya çalışıp ısrarla pota altından oynadığı bir günde, uzunlar Cemal Nalga 16 sayı-9 ribaund, Milko Bjelica 18 sayı-8 ribaund, Bajramovic ise 16 sayı-5 ribaund ile oynadı.

Fenerbahçe Ülker: 69 - Regal Barcelona: 75
Peta Michael ve Navarro'nun yokluğu ilk başta Fenerbahçe'nin avantajına görünse de, işler göründüğü gibi gitmedi. Ömer Onan, Kinsey, Tomas gibi oyuncularıyla Euroleague'in en iyi dış oyuncu savunması yapan takımı, Vidmar'ın yokluğunda pota altında rakibine sertlik gösteremedi. 2 skorer ismi olmayan Barcelona, hücumda maç boyunca en doğru olanı yapmaya çalıştı ve boyalı bölgenin hakimi oldu. Maçın sonlarına doğru maçı kazandırabilecek atağı yapan Fenerbahçe, skoru lehine çeviremedi ve kendi evinde son şampiyona mağlup oldu. Haftaya ise Siena deplasmanında alınacak bir mağlubiyet, çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe'yi grubun 3. sırasına indirecek.


D Grubu


AJ Milano: 84 - Efes Pilsen: 70
Maç yazısı burada. İstanbul'daki maçta olduğu gibi bu maçta da en çok sorun yaratan oyuncu Hawkins'ti. Ona Mancinelli, Finley, Rocca, Jaaber gibi oyuncular da eşlik edince AJ Milano 14 sayı farkla kazanmayı bildi ve ikili averajda da Efes Pilsen'in üzerine çıktı. Efes Pilsen adına söylenecek çok şey var, şimdilik geçelim.

CSKA Moskova: 73 - PE Valencia: 63
CSKA gruptaki iddiasını sürdürebilmek için galibiyet almak zorundaydı ve bu galibiyeti geçtiğimiz yıllardaki CSKA'dan izler sunarak aldılar. Holden, Siskauskas, Langdon, Smodis gibi damarlarının tekrardan hayat bulması önemli onlar için ancak bu Top 16'ya çıkmalarını yetecek gibi gözükmüyor. Vujosevic'in gidişiyle ve Siskauskas-Holden ikilisinin dönmesiyle 6. adam pozisyonuna çekilen Gordon bu maçta 15 sayı - 5 ribaund - 2 asist - 2 blok ile oynadı. Skor gücü kısıtlı olan Valencia'da ise Savanovic ve Claver 15'er sayı ürettiler.


Panathinaikos: 95 - Union Olimpija: 88
D grubunun liderlik mücadelesinde gülen taraf uzatmalar sonunda Diamantidis'li Panathinaikos oldu. Çekişmeli geçen maçta finale avantajlı giren Union Olimpija yaptığı basit hatalarla PAO'ya şans tanıdı. Diamantidis de bu şansı geri çevirmedi ve 75 saniyede attığı 13 sayı ile maçı uzatmaya götürdü. Uzatmalarda faul problemine giren ve yorulan Union Olimpija direnemedi ve ev sahibi Panathinaikos 7 sayılık galibiyet aldı, böylelikle grup 1.liği için çok büyük bir avantaj elde etti. Diamantidis 16 sayı - 11 ribaund - 3 top çalma ile yıldızlaşırken Fotsis 17 sayı - 9 ribaund, Batiste 14 sayı - 10 ribaund ve Nicholas 15 sayı ile oynadı. Union Olimpija cephesinde ise Gregory'in 19, Ilievski'nin 16 ve Ozbolt'un 15 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

* A, B ve C gruplarındaki maçları Emre, D grubundaki maçları Burhan yorumladı.

0 yorum:

Yorum Gönder