Euroleague'de 8. Haftanın Panoraması

11 Aralık 2010 Cumartesi

Haftanın Takımı



Geçen hafta evinde Real Madrid'i son dakikalarda oynadığı güzel oyunla mağlup eden Unicaja, bu hafta da yine evinde grubun lideri Olympiakos'u, son anlarda Olympiakos'un yakaladığı 21-2'lik seriye rağmen maç sonunu iyi oynayarak yenmesini bildi.

Haftanın En Değerli Oyuncusu
Euroleague.net istatistiki açıdan yaptığı değerlendirme sonunda Ratko Varda'yı seçse de bizim oylarımız, Union Olimpija maçında 75 saniyede attığı 13 sayıyla maçın uzatmaya gitmesini ve kazanılması sağlayan Dimitris Diamantidis'e gidiyor. Ahtapot gösterdiği karakterle ve ortaya koyduğu 16 sayı - 11 asist - 3 ribaund - 3 top çalmalık performans ile galibiyeti getiren isim oldu.


Haftanın En İyi 5'i
Dimitris Diamantidis (Panathinaikos)
Gösterdiği karakterle ve 16 sayı - 11 asist - 3 ribaund - 3 top çalmalık performans ile maçı getiren oyuncu oldu Panathinaikos adına.

David Hawkins (Armani Jeans Milano)
İstanbul'daki maçta olduğu gibi yine Efes Pilsen'e en çok sorun çıkaran oyuncuydu Hawkins. 24 sayı - 3 ribaund - 5 asist - 2 top çalma ile oynadı.

Chuck Eidson (Maccabi Tel Aviv)
Maccabi'nin en önemli dişlisi, 13 sayı - 9 ribaund - 4 asist - 3 top çalma'lık performansı ile yine takımına galibiyeti getirdi.

Mirza Teletovic (Caja Laboral)
Kaybedilen son 5 Euroleague maçında çok kötü yüzdelerle oynamıştı ve takımına galibiyeti değil mağlubiyeti getirmişti. Bu kez daha dengeli bir oyun ortaya koyduğu maçta insansı şut yüzdeleri yakalayarak attığı 23 sayıyı, 4 ribaund - 1 asist - 2 top çalma - 1 blok ile süsledi. Demek ki neymiş? İsteyince oluyormuş...

Ratko Varda (Asseco Prokom)
Ligimizden de tanıdığımız tecrübeli pivot 25 sayı - 8 ribaund - 2 top çalma - 1 blok ile oynadı Zalgiris karşısında. Bu performansı galibiyeti getiremese de haftanın MVP'si olması yeterli oldu.

Haftanın En İyi 6. Adamı

Jamont Gordon (CSKA Moscow)
Ramunas Siskauskas'ın iyileşmesinden sonra ilk 5'deki yerini kaptıran ABD'li oyuncu, son 3 haftadır kenardan gelerek takımına katkı veriyor. Yeni rolüne alışan Gordon bu hafta da kenardan gelerek 15 sayı-5 ribaund-2 asist'lik performansla takımının en skorer ismi oldu ve maçı CSKA'ya kazandıran önemli isimlerden biriydi.

Haftanın En İyi Savunmacısı


Mason Rocca (Armani Jeans Milano)
Pecherov ve Petravicius'un yokluğunda yeni transfer edilen Van Der Spiegel'den de verim alamayan Milano, o katkıyı pota altını Efes Pilsen uzunlarına kapatan Mason Rocca'dan aldı. Önemli bir performansa imza atan oyuncu hücumda da 13 sayıyla sürpriz bir katkı verdi.

Haftanın Genç Oyuncusu

Leon Radosevic (Cibona Zagreb)
Bu sezon Euroleague'in gözde isimlerinden biri de 1990 doğumlu genç oyuncu Leon Radosevic. Takımının içinde bulunduğu zor duruma rağmen şu ana kadar istikrarlı bir grafik çizdi. Siena karşısında ise bu hafta 20 sayı-7 ribaund ile oynadı ancak takımına galibiyeti getiremedi.

Haftanın Fotoğrafı

Asıl biz seni alkışlıyoruz!


Haftanın Akılda Kalanları

  • Diamantidis'in 75 saniyede 13 sayı atması.
  • Union Olimpija'nın 7 sezon sonra Top 16'ya kalması.
  • Spirou'nun bu sezon eleme oynayarak katıldığı Euroleague'de son 4 maçında 3 galibiyet alması. Mallet 26 sayı - 3 ribaund - 4 asist ve Brent Wright 19 sayı - 11 ribaund - 3 ribaund - 2 top çalma ile Brose Basket karşısında galibiyeti getiren isimler oldular.
  • Caja Laboral'in 5 maç sonra galibiyetle tanışması.

    Gruplarda Puan Tablosu


    Haftanın En Güzel 10 Hareketi


    0 yorum:

    Yorum Gönder