Efes Pilsen Savunmayla ve Galibiyetle Başladı (Edirne Olin:58 - Efes Pilsen:63)

9 Ekim 2010 Cumartesi

Bu sezon ilk resmi maçına çıkan Efes Pilsen, Edirne Olin karşısında zorlansa da sahadan 63-58 galip ayrılmayı bildi. Bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkartsak da maçın sonlarında hücumda aksadık ve Olin'in farkı 2 sayıya kadar indirmesine izin verdik. Neyse ki, son dakikalarda yapılan taktik faulleri sayıya çevirdik ve ilk günü kayıpsız bir şekilde geçtik. Detaylı maç yazısı okumak isteyenleri şöyle alalım.

Ben sadece burada bu maç dikkatimi çeken iki şeyi sıralayacağım. Bu sezon takımın en önemli özelliği kesinlikle; özlenen Efes Pilsen Savunması olacak. Geçen sezona kıyasla müthiş bir savunma takımı olduğumuz rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle savunmamız 2. çeyrekten itibaren oldukça sertleştiyor. Tabii ki, Olin bu savunma testi için ölçü bir takım değil ancak oynadığımız hazırlık maçlarına baktığımızda genel olarak bu kanıya varmak mümkün, hem de Kerem Gönlüm ve Miroslav Raduljica gibi önemli iki uzunumuzdan yoksunken. Bugün de bu savunma istikrarını devam ettirdiğimizi düşünüyorum.

Geçen sezondan farklı tek şey savunma sertliği değil elbette... Efes Pilsen bu sezon takımına daha hakim, oyuncularının rollerini net bir şekilde belirleyen, oyuna gerektiği anda müdahele edebilen, sürekli oyunun içinde olan ve oyuncularıyla ilişkisi iyi olan bir başantrenöre sahip. İşte beni bu sezon umutlu olmaya sevk eden en büyük neden de bu; Perasovic!

Daha önce de burada ve burada belirtiğimiz gibi takımın tek sıkıntısı şu an için 5 numara pozisyonu olarak duruyor. Bu konu da yakın zamanda transfer ile çözülecek. Her ne kadar ben kutuda Yugo hissetsem de beklemedeyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder