Geçmişten Günümüze Efes Pilsen Formaları

10 Ekim 2010 Pazar

Bilindiği üzere Efes Pilsen bu yaz And1 ile anlaşmasını bitirip Nike ile anlaştı. And1'ın tasarımlarını kötü bulmasam da kalitesiz ve itinasız işçiliğiyle benden geçer not alamamıştı. Nike ile anlaşılmasına haliyle çok sevinmiştim. Ancak yurt dışındaki hazırlık maçlarında fotoğraflardan, Olympiakos maçında ise yakından gördüğüm kadarıyla siyaha çok yakın olan lacivert formayı pek beğenemedim. Özellikle rengin çok koyu kalması ve numaraların çok büyük olması benim gözümü tırmalamıştı. Bir de bunlara ek olarak; EFES PİLSEN'in "PİLSEN" kısmının çok küçük yazılmış olmasını bir hayli garipsemiştim.

Türkiye Kupası'nın ilk gününde giyilen formalar ise hazırlık maçlarında giyilenlerden çok daha farklıydı. Koyu lacivertin yerini bu sefer canlı bir mavi tonu almış ve numaraların da boyutu küçükmüş. Ayrıca bu yeni formalarda Efes Pilsen dışında Anadolu Grubu'nun bünyesinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi, Komili Zeytinyağı ve Geely (distribütörlük) markalarının da reklamı mevcut.

Bir çok kişinin aksine, mavi formayı koyu lacivert formaya göre daha çok beğendiğimi söylemeliyim. Belki de 90'lı yıllarda giydiğimiz formaların bu renkte olması bende bu beğeniyi yaratıyor. Ancak yine de benim favorilerim 2001-2002 sezonundan 2004-2005 sezonunun sonuna kadar giydiğimiz Fila'nın çubuklu modelleri. Lacivert çubuklu, beyaz çubuklu, lacivert düz ve beyaz düz modelleri vardı.

Fila'dan sonraki dönemlerde bir daha çubuklu formaları göremedik. Keşke en kötü ihtimalle alternatif forma olarak tasarlansa, ara sıra giyilse ve satışa sunulsa. Kesinlikle ilk alanlardan biri olurum.

Geçmişten günümüze Efes Pilsen formaları:

Not: Fotoğraflar Facebook'taki Efes Pilsen ile Geçmişe Yolculuk albümünden, www.efesbasket.org ve sinanguler.com adresinden alıntıdır.

3 yorum:

agopist 10 Ekim 2010 15:48  

Chris Corchiani ve Reggie Cross'lu kadrodan da anlaşılacağı üzere Efes 1994-95 sezonunda da bu seneki gibi maviye yakın bir formayla oynamış.

Sarıkaya 10 Ekim 2010 16:03  

Pilsen'in kelimesinin giderek küçültülmesi tamamen kurumsal strateji. Zamanla yok olacak deniyor.

Murat 6 Kasım 2010 23:09  

@Sarikaya hakli abi. Efes Pilsen efes olacak diyolar ya, milletin gozu alissin mi diye artik ne diyeyse oyle yapmislardir. Neyse, onemli olan kulup kapanmasin.

Yorum Gönder