Euroleague'de Top 16 Kuraları Sonrası

5 Ocak 2011 Çarşamba


Turkish Airlines Euroleague’de Top 16 kuraları çekildi ve gruplar belli oldu. Top 16′da gruplar şu şekilde oluştu:

E Grubu: Panathinaikos - Caja Laboral - Unicaja Malaga - Lietuvos Rytas
F Grubu: Maccabi - Union Olimpija - Barcelona - Roma
G Grubu: Montepaschi Siena - Real Madrid - Efes Pilsen - Partizan
H Grubu: Olympiakos - Fenerbahçe Ülker - Zalgiris - PE Valencia


Efes Pilsen, G grubunda yer alırken Montepaschi Siena, Real Madrid ve Partizan takımlarıyla eşleşti. Bu zorlu grupta ilk 2 sırada yer alıp son 8 takım arasına kalmak için savaşacak. Efes Pilsen G grubundaki ilk maçını 19-20 Ocak tarihinde Montepaschi Siena ile İstanbul’da oynayacak. Tam fikstür ise şöyle:

19-20 Ocak 2011: Efes Pilsen - Montepaschi Siena
26-27 Ocak 2011: Partizan - Efes Pilsen
2-3 Şubat 2011: Real Madrid - Efes Pilsen
16-17 Şubat 2011: Efes Pilsen - Real Madrid
23-24 Şubat 2011: Montepaschi Siena - Efes Pilsen
2-3 Mart 2011: Efes Pilsen - Partizan

Grupları kısaca değerlendirecek olursak;

E Grubu
Panathinaikos'un tecrübesi gruptan çıkmaya yetecektir ancak yine de belli noktalarda sıkıntıları var. Guard rotasyonu bunlardan birisi. Ilievski ile ilgilendikleri söyleniyor, o olmasa bile oraya bir takviye yapacaklardır. Batiste ve Maric sağlıklı olursa grup 1.liğini kimseye kaptırmazlar. 2.lik için Caja Laboral ön plana çıksa da Unicaja onları zorlayabilecek inatçı bir ekip. Caja Laboral son haftalarda iyi bir form grafiği yakaladı, Estaban Batista hamlesi ile çok daha iyi bir ekip olacaklardır. 2.lik için 1 adım önde Caja Laboral. Rytas ise söylenecek şey şu; "Geldikleri gibi giderler!".

F Grubu
Maccabi şu ana gösterdiği performansla ligin en iyi 2 takımdan birisi Siena ile beraber. Normal sezonun sonunda değerli yetenek Milan Macvan'ı kadrolarına kattılar, şimdi de Olympiakos benchini ısıtan Halperin ile ilgileniyorlar. Takım halinde iyiler, çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Blatt'li Maccabi Final Four'un en büyük adayı bana göre, 1. sırada grubu bitirirler... Sakatlıklardan canı fazlasıyla yanan Barça kadrosunu Alan Anderson ile güçlendirdi. Sakatlıklarının iyileşmesiyle ritm bulacaklardır ancak ben yine de onların geçen sezonki performanslarını yakalamalarının kolay olmadığını düşünüyorum. Union Olimpija için 3. torbadan Barça'nın gelmesi büyük şanssızlık oldu. Gösterdikleri performans ile bu senenin Partizan'ı demiştim, işte o ünvanı alabilmek için en önemli sınavı verecekler Top 16'da. Ben yine de onların özellikle Stozice Arena'da gösterecekleri müthiş performans ile kolay lokma olmayacaklarını inancındayım. Lottomatica Roma için ise aynı şeyi söylemek zor.

G Grubu
Top 16'nın en zorlu ve en çekişmeli geçmesi beklenen grubu. Montepaschi Siena normal sezonun en komple takımı görüntüsündeydi. Real Madrid ise şu ana kadar tam olarak istediği performansı ortaya koyamasa da daha iyi hale gelecektir. Partizan ise geçen senekiden görüntüsünden çok uzak ama yine de tecrübeli ve kendi evinde tehlikeli bir takım. Partizan şu ana kadar Jawai ve Gist'in performanslarıyla ayakta kaldı, geçen sezonun parlayan ismi Vesely yokları oynadı ama son haftalarda kendine geldi. Top 16 ile beraber vites artıracaklardır ama savunma konusunu çözmeliler öncelikle. Efes Pilsen adına zor bir kura oldu, ancak hiçbir şey imkansız değil. Geçen yılki Top 16 grubuna benzer bir grup tek fark Maccabi yerine Partizan'ın olması. Partizan'la da geçtiğimiz sezon normal sezonda karşılaşılmıştı. Efes Pilsen'in gruptan çıkabilmesi için evindeki galibiyet serisini sürdürüp, deplasman performansında ise yeni bir sayfa açmalı.

H Grubu
Fenerbahçe Ülker bana kalırsa çekilebilecek en güzel kurayı çekti. Olympiakos'un rahatlıkla bir üst tura çıkacağını düşünüyorum, hatta bu yolda hiç fire bile vermeyebilirler. Zalgiris ve Valencia tam Fenerbahçe Ülker'in dişine göre rakipler. Bu rakiplere karşı dışarıda da kazanabilir Fenerbahçe Ülker. Ancak, ben yine de sanıldığı kadar kolay olmayacağını düşünüyorum bir üst tura çıkabilmelerinin. Zalgiris, her ne kadar Begic'i kaybetse de Marjanovic hamlesiyle o açığı kapatabilir. Valencia da Pesic'in gelmesiyle tehlikeli ve ters bir takım. Fenerbahçe Ülker'in sert savunmasını uzun sürelere yayabilmesi kilit nokta olacaktır onlar için.

0 yorum:

Yorum Gönder