Euroleague'de 2. Haftanın Ardından (27-28 Ekim 2010)

1 Kasım 2010 Pazartesi

A Grubu

Asseco Prokom 73-80 Caja Laboral
İlk 4 için bütün takımların şansının yakın olduğu belki de tek grup olan A grubunda Caja Laboral bu maçı da kazanarak grup liderliği için bir adım öne geçmeyi başardı. Bu hafta Caja'da öne çıkan Stanko Barac'ın pota altındaki performansı, Huertas'ın kötü geçen ilk hafta sonunda toparlanması ve Teletovic'in gönderdiği 5 üçlük oldu. Prokom'da ise Giddens-Ewing-Brown üçlüsünden gelen 44 sayı galibiyet için yeterli olmadı.

Partizan 72-68 BC Khimki
Geçen sezon gösterdiği performans ile Final Four oynayan Partizan'ın bu yıl yine oraları zorlayacağını söylemek çok zor. Kendi evinde oynadığı maçlardaki inanılmaz seyirciyle rakiplerini afallatan Partizan'ın dış saha maçları durumları açısından belirleyici olacaktır. Bu hafta ise evlerinde Khimki karşısında üstün bir basketbol oynamadılar. Sonuna kadar çekişmenin yaşandığı maçta Khimki'yi mağlup eden Partizan'da Maric'in yokluğunu bu maçlık unutturan Nathan Jawai'ın etkili pota altı oyunu galibiyeti getirdi. Pota altında Partizan'a cevap veremeyen Khimki ise Langford ve Planinic ile etkili olabildi.

Maccabi Electra 86-70 Zalgiris
Yeni koçu David Blatt ile ilk maçını Caja'ya farklı kaybeden Maccabi bu hafta Zalgiris'i evinde farklı yenmeyi başardı. Schortsanitis'in 21 dakikada 24 sayı-5 ribaund'luk performansı gerçekten inanılmaz. Dünya Şampiyonası'nda 3. olan Litvanya takımından 5 oyuncuya sahip Zalgiris, bu oyuncularıyla etkili olamayınca 16 sayılık farka engel olamadı. Maçın hareketi hatta haftanın hareketi olan Pocius'un Maccabi'li oyuncuya yaptığı bloğu (tokatı) da izlemenizi öneririm.

B grubu

Brose Baskets 73-61 Olympiakos
Euroleague'de geçen hafta Virtus Roma'ya farklı kaybeden Brose Baskets ile Real Madrid karşısında farklı kazanan Olympiakos'u karşı karşıya getiren maç sürpriz bir şekilde Brose Baskets'in galibiyeti ile sonuçlandı. Alman taraftarların desteğini alan Brose Baskets, Brian Roberts'ın 23 sayı-5 ribaund'luk etkili oyunuyla galip geldi. Avrupa'nın en iyi oyun kurucularına sahip Olympiakos'da ise bir önceki hafta toplam 18 asist üreten Teodosic-Spanoulis-Papaloukas üçlüsünün 7 asistde kalması bu hafta topu iyi paylaşamadıklarını gösteriyor.

Spirou Charleroi 55 - 64 Virtus Roma
Grubun en zayıf takımı karşısında zorlanarak da olsa kazanan Virtus Roma 2'de 2 yaparak gruba iyi bir başlangıç yaptı. Charles Smith'den beklediği katkıyı bulamayan Roma'da kenardan gelerek 20 sayı üreten eski Galatasaray'lı Darius Washington galibiyette önemli rol oynadı.

Real Madrid 68-56 Unicaja
Grupta bir gün önce oynanan ve sürpriz bir şekilde Olympiakos'un mağlubiyeti ile sonuçlanan maçın ertesi gününde oynandı bu maç. Yani açılış maçında Olympiakos'a yenilen Real Madrid'in grubu birinci bitirmesi için çok büyük bir şans elde etmesi anlamına geliyordu. İki İspanyol takımının karşılaştığı maçta Real Madrid boyalı alanda kurduğu üstünlükle ve yaptığı savunmayla rakibini 56 sayıda tutarak galibiyeti haketti. Prigioni'nin sakatlığı yüzünden çok fazla tıkanan Madrid hücumunda Reyes ve Sergio Rodriguez skor yükünü çeken isimler oldu.
C grubu

Lietuvos Rytas 75-79 Montepaschi Siena
Son derece çekişmeli geçen müsabakada Siena, Litvanya temsilcisinin son dakikalarda yaptığı basit hataları affetmeyerek sahadan galip ayrılan taraf oldu. Yeni transferi El-Amin'in ilk 5 başladığı maçta Rytas'da Milko Bjelica ve Bajramovic'in pota altı etkinliğine, Kaukenas ve McCalebb ile dışarıdan cevap veren Siena gruptaki 2. maçını da kazanmış oldu.

Cholet Basket 77-84 Regal FC Barcelona
Erman Kunter'in koçluğunu yaptığı Cholet haftanın ikinci sürprizine çok yaklaşmıştı. Son 2 dakikada sayı farkını 1'e kadar indiren Cholet'e son Euroleague şampiyonu izin vermedi ve Cholet grupta 2. mağlubiyetini aldı. Cholet grubun en zayıf takımı olarak görünse de sürpriz galibiyetlere imza atıp Top 16'da kendilerine yer bulabilirler.

Cibona 68-73 Fenerbahçe Ülker
Drazen Petrovic salonunda oynanan karşılaşma C grubundaki diğer maçlar gibi çekişmeli geçti. Bogdanovic ve Stipcevic-Radosevic'in ikili oyunlarıyla etkili olan Cibona'ya karşı Fenerbahçe, Kinsey'in skorer oyunu ve Greer'in kenardan gelerek Ukic'in dinlenmesini sağladığı katkıyla maçı kazanmasını bildi. Maçın sonlarına doğru maç FBÜ adına krize girse de Cibona'nın yaptığı kritik hatalar temsilcimizin yüzünü güldürdü.

D Grubu

Efes Pilsen 79-63 Power Electronics Valencia

Geçen haftaki yenilginin ardından Efes, Sinan Erdem'de mutlak kazanması gereken bir maça çıktı ve sakatlıklarla boğuşan Valencia'yı farklı geçti. Thornton'dan gelen haftanın en iyi performansı ve Kerem'in de güzel oyunu bu maçı rahat kazanmamızı sağladı. Yeni transfer Vujcic de 5 sayı-6 ribaund-2 asist ile hoş bir başlangıç yaptı. O harika paslarını yerinde görmek gerçekten müthişti.

Farklı galibiyette payı olan; yağmura, çamura ve dolayısıyla berbat trafiğe rağmen salona gelen yaklaşık 8300 taraftarı da kutlamak gerek. Hedef bütün salonun dolması ancak bu hafta Panathinaikos ve Maccabi'den sonra en çok seyircinin izlediği maç olduğunu da unutmamak lazım.

Burhan'ın detaylı bir şekilde sinanguler.com'a yazdığı yazı da burada.

Panathinaikos 74-60 CSKA Moscow
Bu sezonun en zor grubu diyebileceğimiz D grubunun en güçlü iki takımının karşı karşıya geldiği maç Euroleague'de haftanın karşılaşmasıydı. Ancak Kryphapa'nın uzun süren sakatlığı, Sasha Kaun'un bir türlü sakatlıktan dönememesi ve J.R Holden'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle hala istenilen düzeyde oynayaması Panathinaikos'un maçı 14 sayıyla kazanmasını sağladı. PAO'da Sato 17, Drew Nicholas 18 sayıyla, CSKA'da ise Holden ve Trajan Langdon'un istenilen katkıyı veremediği günde Jamont Gordon 20 sayıyla oynadı.

AJ Milano 72-76 Union Olimpija
D grubunun son maçında geçen haftayı galibiyetle kapatan iki takım karşı karşıya geldi. Devre arasına 8 sayı farkla mağlup giren Olimpija, 2. yarıdaki iyi oyunuyla maçı kazandı. Olimija'da 7/9'luk saha içi isabetiyle Sasa Ozbolt ve kenardan gelen 36 yaşındaki Jagodnik'in performansı galibiyeti getirirken, geçen haftanın yıldızı Pecherov'suz Milano ise Finley ve Ibrahim Jaaber ile etkili olmaya çalıştı.

1 yorum:

Sarıkaya 1 Kasım 2010 12:50  

Seyirci sayısı için euroleague.net'in tentative verilerine pek itibar etmemek lazım.

Yorum Gönder