Haydi Bakalım, Başlıyoruz! (Efes Pilsen - P.E. Valencia Maçı Öncesi)

27 Ekim 2010 Çarşamba

Bu sezon evimizdeki ilk Euroleague maçına çıkıyoruz, rakip geçen senenin Eurocup şampiyonu Power Electonics Valencia.

Önce rakip hakkında biraz bilgi verelim, sonra da genel bir değerlendirme yapalım... Geçen hafta kendi evlerinde Panathinaikos'a 56-72 boyun eğdiler, hafta sonu ise deplasmanda Real Madrid'e 75-63 geçildiler. Ligde son iki maçlarını Barça ve Real Madrid ile oynamanın verdiği dezavantaj ile 1-3 durumundalar, tek galibiyetleri Granada'ya karşı. Nando De Colo, Jeremy Richardson ve James Augustine'in sakatlıkları devam ediyor ve bugünkü maçta oynamayacaklar. 2.20'lik kalas Bruno Sundov ile de yollarını ayırdılar. Hal böyle olunca rotasyonları 8-9 kişiye iniyor.

Efes Pilsen'de ise moraller gayet iyi. Kerem Gönlüm bu akşam oynayabilecek, yeni transfer Vujcic de Efes Pilsen'le ilk maçına çıkacak. Kaybedilen 2 maçında ardından alınan Erdemir galibiyeti ile moral buldu takım. Bugün de kazanırsak iyi bir rüzgar yakalarız diye düşünüyorum.

Valencia'nın rotasyonun 8-9 kişiye inmesini iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Savunma direncimizi arttırarak, yer yer tam saha baskı uygulayarak onları yormalıyız. Bu onların maç sonuna doğru oyundan düşmelerini sağlayacaktır. Hücumda da hareketli, pas trafiği yoğun, iç-dış dengesini kurabilen-Vujcic takıma yeni katılsa da 5-10 dakikalık süreçte bu konuda büyük katkı verebilir- bir basketbol ortaya koyarsak onların faul sayılarını maçın başında arttırabiliriz. Ayrıca, Union Olimpija maçının aksine bu maçta rotasyonu iyi kullanacağımızı ve sahada sürekli diri kalacağımızı düşünüyorum, düşünmek istiyorum.

Özetlemek gerekirse; hazır Valencia'yı böyle bulmuşken bunu avantaja çevirmeliyiz. Yenmenin yanında bugün atacağımız fark da çok büyük önem taşıyor. Bu yüzden baştan sonra kadar aynı disiplinle oynamalıyız. Bu sezon yeni adresimiz Sinan Erdem'deki ilk Euroleague maçına çıkıyoruz. Galibiyetle başlayalım, uğur getirsin bize bu salon. Bugün saat 20:15'de dolduralım orayı olur mu? Haydi bakalım, başlıyoruz!

Not: Basketbol medyasının yeni yüzü Nazlı Tektaş, Valencia'lı Dusko Savanovic ile harika bir röportaja imza atmış, kesinlikle okunmalı.

0 yorum:

Yorum Gönder