Teletovic Hırsını BC Khimki'den Çıkardı

26 Şubat 2010 Cuma



İspanya'da haftasonu oynanan Kral Kupası maçlarından önce Caja Laboral'in koçu Dusko Ivanovic aylardır -özellikle fiziksel - sorunların bir türlü peşlerini bırakmadığından yakınmıştı. Splitter'ın bileğinden sakatlığı onun önemli karşılaşmalarda görev almasına engel oldu. Şu anda bir plazma tedavisi alarak bileğindeki rahatsızlığı sonlandırmaya çalışıyor. Ayrıca fiziksel problemleri bulunan Eliyahu'dan da mahrum olan Caja Laboral için kilit isim Teletovic de neredeyse Khimki karşısında forma giyemiyordu. Kısacası B.C. Khimki'yi yenmesi zorunlu olan Caja Laboral öncesi tehlike çanları çaldı. Gelelim olayın ayrıntılarına;

Mirza Teletovic takımı taşıyan uçak Moskova'ya indiğinde, kulübe göre "oldukça kötü şartlar altında" yedi saat havaalanında tutuldu. Bosna'lı oyuncunun vize problemi bütün takımı korkuttu. Kulübün açıklamasına göre problem zaten Rusya'ya gelmeden önce başlamış . Paris aktarmalı uçan takım, Fransız kontrolörlerinin hava trafiğini bir türlü "yönetememesinden" dolayı Paris'e gecikerek inmiş . Moskova uçağına ucu ucuna yetişmeleri yolculuğun stresini arttırmış. Ancak asıl sorun pasaport kontrolünde yaşanmış. Özellikle Mirza Teletovic kişisel olarak savaş vermiş. Teletovic Bosna vatandaşı olduğu için diğer oyuncuların tersine Rusya'ya vizesiz girebiliyor. Bu nedenle aynı dökümanları Rusya'da da pasaport kontrolündeki memura göstermiş. Bunlar BC Khimki'nin, seyahat acentasının, kalacakları otelin, Madrid'deki Rus Büyükelçiliği'nin davet mektupları. Bu mektuplar Teletovic'i vize almaktan kurtarıyor.

Ancak memur belgelere baktıktan sonra oyuncuyu bir odaya çağırmış. Odada bazıları elleri kelepçeli olmak üzere benzer şartlarda farklı yolcular da bulunuyormuş. Kulübün menajeri Felix Fernandez bu arada hiçbir şekilde oyuncusuyla görüştürülmemiş. Bütün karışıklık yedi saat sonra çözülmüş. Dahası yetkililer hiçbir açıklamada da bulunmamış. Sorunun çözülmesinde Madrid'deki Moskova Büyükelçiliği, Rusya'daki Bosna Büyükelçiliği ve BC Khimki oldukça uğraşmış. Ama aralarında bir türlü korelasyon kurulamaması Teletovic'in yedi saat mahsur kalmasına neden olmuş.

Rusya'ya bu kadar olaylı bir girişten sonra normal şartlarda Teletovic'in oyunda pek etkili olması beklenemezdi. Ancak takımı için oldukça önemli olan, kazanmanın ötesinde 11 sayı farka ihtiyaç duyulan maçta oldukça başarılıydı. Laboral'in kazanmasının mucize olacağı düşünülürken, 83-94 biten maçta Teletovic 25 sayıyla yıldızlaştı. San Emeterio 16 sayıyla takımı taşırken, Eliyahu'nun da son periyodda bulduğu 10 sayı başarıyı getirdi. Türk hakem Tolga Şahin'in de hakem üçlüsü arasında bulunduğu maçla birlikte İspanyol temsilcisi Khimki'yle ikili averajda eşitlenmiş oldu. Khimki'de ise Keith Langford'ın bulduğu 27 sayı takımını galibiyete taşımaya yetmedi.

Gelecek hafta İspanyol temsilcisi dün Cibona'nın son ana kadar zorladığı Olympiacos'la önemli bir maça çıkacak. Amaç Olympiacos'u yenerek Zagreb'e gitmek. Khimki ise Zagreb'e gidecek ve üst tur için şansını sürdürmeyi deneyecek.

Bu arada Caja Laboral 1 ay önce transfer ettiği Taquan Dean'le yolunu ayırdı. Eurolegue'de takıma katkıda bulunması için transfer edilen Amerikalı oyuncunun geçici sözleşmesi sona erince, görünen o ki Ivanovic sözleşmenin yenilenmesini uygun görmedi.

Not: Sevgili arkadaşım Burhan'a severek takip ettiğim blogunda bana yer verdiği için teşekkürü bir borç bilirim. Görünen o ki baskılarından kurtulamayıp zaman zaman bir şeyler karalamak gerekecek. İşin keyfini ve insanın kanına bir kere girince kurtulmanın zor olduğunu da bildiğim için sanırım artık benim de blog dünyasına "Merhaba" dememin zamanı geldi. :)

4 yorum:

wasali,  26 Şubat 2010 16:24  

Keske bizim rakoda okadar olaydan sonra reale felan patlasa :)

Şilan,  26 Şubat 2010 17:05  

Tebrikler. İlk yazıdan anlaşıldığı üzere sizi de zevkle okuyacağız. :)

sencer,  26 Şubat 2010 20:30  

Tebrikler pınarcım başarılı bir kalemsin yazılarının devamını sabırsızlıkla bekliorum, Burhan sanada ayrıca teşekkür ederim pınarın yazılarını bize ulaştırdığın için...

Sheed 27 Şubat 2010 03:18  

"For every action, there is a reaction. And a Pikey reaction is quite a fucking thing."

Yorum Gönder