Tabi canım, tabi, tabi...

6 Şubat 2010 Cumartesi

Hürriyet gazetesinde bugün bir haber yayınlandı. Haber dediğime bakmayın lafın gelişi. Esat Yılmaer'in Chicago Bulls röportajı daha dün gibi aklımda. Bu haberde onu aratmayacak nitelikte oldukça yaratıcı...

İddiaya göre F.Bahçeli bir yönetici, sahalarında 76-68 kaybettikleri ve Avrupa’ya veda ettikleri Zalgiris Kaunas maçında komploya kurban gittiklerini ileri sürmüş. Karşılaşmanın İtalyan hakemi Fabio Facchini, Kapalıçarşı’da yaptığı alışverişin faturasını sarı lacivertli kulübe ödetmek istemiş. Facchini, kulüp öder demiş. Esnaf da hemen kulübü aramış, kulübün cevabı ise "Hayır" olmuş... FBÜ'de Top 16'ya veda etmişmiş...

İsmi verilmeyen bir Fenerbahçe yöneticisi, “Hakemlere hediye almadık diye elendik demek istemiyorum. Ancak bu tavrımız da onların kararlarında, dolayısıyla da bizim elenmemizde bir etken olmuştur” demiş.

Okuyunca insanın neşesi yerine geliyor gerçekten ancak haberde saklı birkaç mesaj ve soru var benim dikkatimi çeken...


1.Başlık şöyle: "Hediye bitti tur gitti".  Bitti derken?
2.Neden Fenerbahçeli yöneticinin ismi yok?
3.Haberin altında niye kimsenin imzası yok? Kim yaptı bu haberi, iddialar kime ait?
4.Ve son olarak; Türkiye'de federasyon başkanını seçtiren, her türlü yolunu bulan bir kulüp nasıl olurda "hayır, etik değil" diyebiliyor?

Arkadaşlara bir not iletiyorum:
"Başarısızlıklarınızın ve pis işlerinizin üstünü, suçu başkalarının üzerine atarak veya gündemi değiştirerek örtemezsiniz."

    4 yorum:

    tuna54 6 Şubat 2010 17:41  

    cidden federasyon başkanının peşine takılmış sırf tanjeviçi koruycaz diye basketbolun düştüğü duruma bak.sanki fenerbahçe doğru dürüst bir set yapabiliyor doğru düzgün bu sene sanki bir maç seyrettikte hakemler kesmiş takımın önünü görüyormusunuz.bu kadarda saf yerine koymayın insanları.hadi günü bu haberlerle kurtarıyorsunuz.dünya basketbol şampiyonası sonrası ne olucak.bu sefer tavşan çıkma ihtimali sıfır.ne tanjeviç miş buda böyle.herkes adama teslim,herkes sus pus.

    Ahmet Karadag 7 Şubat 2010 12:53  

    Burnovic,
    diyelim ki Efes'in Siena deplasmanina gittik. Mactan bir gün önce Siena sokaklarini dolasiyoruz. Bu arada macin hakemleri de belli olmus. Siena'nin pahali magazalarina giriyoruz. Sen Brazauskas, ben Radovic :) Pahali pahali takimlar vs. aliyoruz ve saticilara "biz yarinki macin hakemleriyiz, hesabi Bay Minucci'ye gönderin diyecegiz. Adamar da "hay hay" diyecekler...
    Eger prosedür buysa, bunu yapalim... Bu kadar sacma birsey olur mu ya? Her yenilgiye bir kilif aranir oldu artik...

    burnovic 8 Şubat 2010 15:30  

    @ Ahmet Karadağ

    Ahmet Abi, Siena'ya gitmemizi Allah mı söyletiyor bilmiyorum ki? :)

    Sarıkaya 9 Şubat 2010 09:22  

    Ya ben de şeye takıldım.. Sanki Kapalıçarşı esnafı ile Dereağzı arasında kırmızı, pardon! lacivert telefon hattı döşeli!-)) Açıyo'sun telefonu, şak! "Buy'run sayın Aziz Yıldırım'ın özel kalemi!"

    Yorum Gönder