Euroleague Top 16 - 2. Haftanın Ardından (Haftanın Rengi: Sarı)

5 Şubat 2010 Cuma

Top 16'da 2.Hafta dün gecenin ardından tamamlandı. Temsilcimiz Efes Pilsen M.Siena'yı 88-78'lik rahat bir galibiyetle geçtiği bu haftada oldukça sürpriz sonuçlara imza atıldı.


Kuşkusuz sezonun takımı olan Partizan, evinde uzatmaya giden maçta Barcelona'yı da devirdi. Vujosevic ve öğrencileri tek bir cümleyle: "Bu sezona damga vurdular." Kimi kaybederlerse kaybetsinler yeri birisini çıkarttılar. Maric sakatlandı, buraya kadardı denildi ama Vesely kahramanlığa soyundu. Efes'den beğenilmeyip yollanan Rasic ise takımın şefi konumunda. Partizan'ı böyle birkaç paragrafa sığdırmak mümkün değil kitap yazmak gerek, kitap...


Partizan artık beni şaşırtmıyor..Bana göre çarşamba gecesi daha büyük bir sürpriz vardı... Prokom... Sezon başında aslında bu takım iyi savunma yapabilir ancak hücumu daha çok seviyor demiştim. Top 16 ile mantaliteyi değiştirdiler ve başarıya ulaştılar. Geçen hafta evlerinde Zalgiris'i 89-65 'lik skorla yenerek sükse yapmışlardı. O maçı izlemiştim ve o maç aslında bu Unicaja Malaga zaferinin de bir nevi habercisiydi. Muazzam bir savunma takımı olmuşlar, rotasyonu da genişletmişler. Malaga gibi evinde çok zor maç kaybeden bir takıma 20 sayı fark atmak çok büyük bir başarı bence. Bu sonuçla beraber 4.torbadan girdikleri G grubunda liderliğe yükseldiler.


Haftanın merakla beklenen maçlarından biriydi Maccabi Electra - Real Madrid maçı. Final Four'ların koçları Gini Gershon ve Ettore Messina'nın karşı karşıya gelmesini izlemek büyük keyifti. Gershon sürekli kravatı ile oynarken Messina da takımıyla beraber 6 kişi hücum ediyordu, alışık olduğumuz üzere. Keyifli bir mücadele oldu. Alan Anderson müthiş mücadelesiyle maça damgasını vurdu ve 40 ranking ile haftanın MVP'si seçildi.


Ve haftanın son maçı... İki Yunan temsilcisi Maroussi ve Panathinaikos karşı karşıya geldi. Final Four'un en büyük adaylarından biri olarak gösterilen son şampiyon Pao, hiç ummadığı kadar dişli bir rakip buldu karşısında. Son dakikalarına çekişme ile girilen maçta gülen taraf ev sahibi Maroussi oldu. Komşu komşuya yapmaz böyle bir şeyi. Sürprizler haftasında bence haftanın en büyük sürprizi idi. Maroussi bu galibiyetle Panathinakos'un umutlarını suya düşürdü. Panathinaikos'da 10. sezonunu geçiren Obradovic bakalım bu sefer takımını kurtarabilecek mi?


Prokom, Maccabi ve Maroussi... Ne dersiniz, sizce de haftanın rengi sarı değil mi?

Hep övülen Barcelona düşüşte, Partizan ise şu anda Euroleague'in en formda takımı. Cska, Efes Pilsen ve Prokom gümbür gümbür geliyorlar... Çok daha heyecanlı bir Top 16 olacağa benzer.

Haftanın toplu sonuçları ve gruplardaki durumlar şöyle:


3 Şubat 2010 - Çarşamba
Zalgiris - CSKA Moscow 68-83
Efes Pilsen - Montepaschi 88-78
Olympiacos - BC Khimki 87-69
Unicaja - Asseco Prokom 50-70
Partizan - Regal FC Barcelona 67-66

4 Şubat 2010 - Perşembe
Cibona Zagreb - Caja Laboral 75-78
Maccabi Electra - Real Madrid 81-76
Maroussi BC - Panathinaikos 80-78

0 yorum:

Yorum Gönder