Euroleague'de Gecenin Değerledirmesi (25 Şubat 2010)

26 Şubat 2010 Cuma

Zalgiris Kaunas: 89 - Unicaja: 84
Maçın tamamını olmasa da belirli bölümlerini izleme fırsatı buldum. İzlediğim kadarıyla hep kontrol Zalgiris'in elindeydi. Unicaja ise hafif bir teslimiyetçi bir yapıdaydı. Zalgiris'in guardları Kalnietis ve Capin biraz aklı başında oynayınca iyi bir skor bulabildi Zalgiris. Pota altında Klimavicus'u ve Watson'u besleyebildiler. Tecrübeli Salenga ve bizim oğlan Pocius da mükemmel bir oyun sergilediler, Top 16'daki ilk galibiyeti kazandırdılar takıma.

Unicaja'da cephesinde ise hep hayal kırıklığı var bu sene. Önce T.Dean tutmadı takıma sonra ise büyük umutlarla takıma katılan Dixon. Doping olayları da çıkınca hepten zor durumda bıraktı takımı. Reneses bir kalp sorunu geçirmeden sezon bitse bari. Detaylı istatistikler burada.


Partizan: 79 - Maroussi BC: 76
Kazanan Partizan oldu ama bana kalırsa iki takımda tebriği fazlasıyla hakettiler. Çok çekişmeli, kafa kafaya giden bir maç oldu. Partizan seyircisi de her zamanki gibi mükemmeldi. Çok kritik yerlerde imkansız denen şutları soktu Partizan. İki ABD'lisi önemli katkılar verdi dün akşam. Yıldız oyuncu Maric sakatlık sonrası sahalara döndü. Haftaya çok önemli bu iki takım için. Maroussi BC - Regal Barcelona ve Partizan - Panathinaikos. Hayırlısı bakalım... İstatistikler burada.


Real Madrid: 77 - Montepaschi Siena: 69
Maçın büyük bölümünde öndeydi Siena. Son çeyreğe de 53 - 48 önde girdiler ama bu noktada Real Madrid'de sahneye Llull ve Tomic çıktı. Özellikle Llull çok kritik yerde soktu üçlüklerini. Hele en sonda attığı bir üçlük var ki Siena'yı uçurumdan aşağıya itti deyim yerindeyse. Halen daha şanslar %25 bu grupta 4 takım içinde. Bakalım haftaya ne olacak? Detaylı istatistikler burada.


Panathinaikos: 67 - Regal Barcelona: 70
Haftanın maçıydı bu karşılaşma. Panathinaikos iyi başladı iyi götürdü bir ara geri düştü sonra tekrardan öne geçip farkı da açtı ama maç yine son dakikalara kaldı. Efes Pilsen'den daha feci bir şekilde bir sıkıntısı var bu takımın maçların sonunu oynamada. Yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Barça da iyi değildi bugün fazla, bildiğimiz PAO'nun vurup geçmesi gerekti tekrardan ismini kurtarması için. Olmadı, olamadı. Güvendiğim koçlardan biridir Obradovic... Messina gibi o da bu sene takımına hakim olamıyor. Messina yine bir şekilde kendini kurtardı bu zamana kadar ama PAO için tarihininin en kötü sezonu oldu bu sezon. Mart ayını bile göremediler.  Neşter gelir mi bilmiyorum ama PAO taraftarı acilen bu kabustan uyanmayı bekliyor. Detaylı istatistikler burada.

0 yorum:

Yorum Gönder