Euroleague'de Gecenin Değerledirmesi (11 Şubat 2010)

13 Şubat 2010 Cumartesi

Terrell McIntyre

Maroussi BC - Partizan 57- 49
Maroussi Partizan'ı kendi silahıyla yenmiş; savunma. İlginç bir maç olmuş gerçekten. Partizan attığı sayı kadar ribaund almış neredeyse. 49 sayı atabilmişler 47 ribaund almışlar. Sebep? Tabiki de 3/22 olan üçlük yüzdeleri. Kaçırdıkça atmışlar, kaçırdıkça atmışlar. Çıkışta olan guard Rasic 0/7 ile oldukça karavana atmış. Ee böyle olunca şuta dayalı bir oyunu olan Partizan teklemiş. Yorgunlukta var tabi.. Vesely'den çok fazla katkı bulamamışlar. Rotasyon da git gide daraldı. İki hafta sonra acısını çıkarırlar tahminim. İstatistikler burada.

Maccabi Electra - Efes Pilsen 72-62
Doğru basketbolu oynarken hatalar yaptı Efes Pilsen. Şutlar da girmeyince ve ribaund sıkıntısı yine hortlayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Son 0.5 periyot fobimiz yine ortaya çıktı. Özellikle deplasmanlarda daha dikkat çekici oluyor. Maccabi'de ise Alan Anderson alev alev yanıyor. Detaylı istatistikler burada.

Montepaschi - Real Madrid 83-76
F grubunda daha deplasman galibiyeti alabilen bir babayiğit çıkmadı. Son 2 haftadır oldukça sönük olan McIntrye insan üstü bir performans sergilemiş. 24 sayı, 11 asist, 3 ribaund, 3 top çalma ile oynamış ve bunları yaparken sadece 1 top kaybetmiş. 43 ranking ile tüm zamanların en iyi 3.performansını sergilemiş. Hemen bir not; rekor 65 ranking ile eski dost Tanoka Beard'e ait.  Marconato ise ben daha ölmedim demiş. Bence gecenin sürpriz performanslarından.

Real Madrid'de bildiğimiz gibi. Messina çıldıracak bu gidişle. Deplasman fobisi oluşuyor bu takımın. Hoca, halen daha 3 numaradan istediği katkıyı alamıyor. Nachbar'ı kenarda gördükçe içleniyordur Messina... İstatistikler burada.

Caja Laboral - BC Khimki 71-82
Her hafta bir İspanyol takımı kendi evinde şamarı yiyor. Caja Laboral geçen hafta nöbeti Unicaja'ya bırakmıştı bu hafta devraldılar. Beklemiyordum açıkçası ben ama San Emeterio ve Teletovic'ten istedikleri katkıyı alamışlar. Splitter, Avrupa'nın en iyi pivotlarından birisi. Sakatlıktan döndü ve kaldığı yerden devam... Barac da döndü bu maç. Caja Laboral'de bundan sonra işler düzelebilir ama geriye düştüler, daha fazla efor sarf edecekler artık. Yeri gelmişken söyliyeyim T.Dean'i büyük ihtimalle Ivanovic de adam edemeyecek.

Khimki cephesinde ise McCarty süper bir performans sergilemiş.23 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2top çalma ve 2 blok, 0 top kaybı. Raul Lopez ise 4/5 üçlük isabetiyle 18 sayı, 5 asist, 2 ribaund, 1 top çalma ve 0 top kaybı ile gözlerimi yaşarttı resmen. Koç Scariolo poposunu kaşımalı bence. Detaylı istatistik burada.

Barcelona - Panathinaikos 83-71
Ezeli rakipleri Olympiakos 3-0 yaparken Panathinaikos'un 0-3 olması oldukça sinir bozucu bir durum olsa gerek Pao taraftarı için. Gruptaki en zor maçlarıydı, kaybettiler. Maroussi'nin galibiyeti işlerine yarayabilir. Çok ilginç bir grup oluyor E grubu. Barcelona evinde kayıpsız zaten. Onlar adına Grimau çok iyi bir performans sergilemiş. Lorbek ise Mart-Nisan gibi vites büyütecek anlaşılan... Detaylı istatistik burada.

Not: Sıkı takipçilerim farketmiştir. Değerlendirmeler genelde "mışlı-muşlu", malum Kdz.Ereğli'deyim. Efes maçı dışındaki maçları izleme fırsatı bulamadım. Haftaya telafi ederiz umarım, kusura bakmayın efendim.

0 yorum:

Yorum Gönder