Roller Değişti

21 Şubat 2010 Pazar

Tembel bir blog yazarıyım. Artık buna kanaat getirdim. Uzun süre sonra ilk defa post giriyorum. Bir durum değerlendirmesi yapayım dedim Euroleague haftası öncesinde.

Türkiye'de kupa haftasıydı, malum. Efes Pilsen , FBÜ karşısındaki 6-0 serisini 7-0'a getiremedi geçen hafta. Dün de beklemediği bir mağlubiyet aldı FBÜ karşısında ve kupadan elendi. Tam aksine seri kendi alehine 2-0 oluverdi bir haftada.

Efes'de sorunlar saymakla bitmiyor gibi görülüyor ama bence en önemlisi takımın mental açıdan yorgunluğu. Yıpranan oyuncular, yıpranan teknik heyet... Son yarım periyotlardaki istikrarsızlık istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bireysel savunmalar ve takım savunması, Ergin Ataman'ın oyuncu seçimleri ve bazı oyunculardaki gözle görülür performans düşüşü tartışılmayı hak eden konular.

Efes biraz sendeleyince FBÜ'de bunu haliyle affetmedi, değerlendirdi. Bugün de güzel bir maç sonunda Mersin BŞB'yi yenerek bir rivayete göre 43 sene sonra Türkiye Kupası'nı aldılar. Özellikle iyi direnen Mersin BŞB'i ve kupayı müzesine götüren Fenerbahçe Ülker'i tebrik ediyorum.


 
Yunanistan'da da kupa haftasıydı. Türkiye'de olduğu gibi orada da en ezeli rakipler-bu söylemi hiç sevmem- karşı karşıya geldi. Uzun yıllar süren Panathinaikos'un üstünlüğünü bu kez kırdı Olympiakos. 68-64 biten final maçı sonunda kupayı kazandılar. Teodosic de kupanın mimarı oldu.

PAO cephesinde ise hiçbir şey yolunda gitmiyor bu sene. 10 yıldır takımın başında olan Obradovic de bu kötü gidişe dur diyemiyor. Rakipleri Olympiakos bu sezon her alanda çok daha başarılı olması da ekstra sinir bozucu bir olay. Böyle giderse takıma neşter vurulur.

 
Litvanya'da da kupa heyecanı vardı. Litvanya'da da alışılmışın aksine Lietuvos Rytas , Zalgiris Kaunas'ı 75-65 lık skorla devirdi ve kupayı kazanan taraf oldu. Zalgiris'in Top 16 yapması pek yaramadı. Orada da işler bir hayli karışık. Gençleriyle yola devam Rytas'ın da şu galibiyeti gerçekten takdir edilesi.

Bu sonuçları baz alarak Avrupa'da rollerin değiştiğini -en azından bu haftalık- söylemek yanlış olmaz. Akşam da İspanya Kral Kupası'nda Real Madrid - Barcelona karşı karşıya gelecek. Bu maçı Real Madrid kazanırsa oldukça enterasan bir kupa haftası olacak. Maç saat 20.00'de TRT 3 ekranlarında.

Yorum Gönder