Euroleague Top 16 1. Haftanın Panoraması

24 Ocak 2011 Pazartesi

Haftanın Takımı


Bu sezon Euroleague'de performansı en çok takdir toplayan takımların başında geliyor Fenerbahçe Ülker. Evinde 20 maçtır yenilmeyen, grubun favorisi, geçtiğimiz sezonun finalisti Olympiakos'u Pire'de 14 sayı farkla devirdiler.

Haftanın En Değerli Oyuncusu

Kenny Gregory


Eski bir Efes Pilsen'li olan Kenny Gregory bu sezon takımı Union Olimpija'yı sırtlamaya devam ediyor. Roma deplasmanında 19 sayı - 14 ribaund - 2 asist'lik performansıyla haftanın MVP'si seçildi.


Haftanın En İyi 5'i

Marcelinho Huertas (Caja Laboral)
Caja Laboral'ın sahadaki beyni. Bu sezon Euroleague'de Diamantidis ile birlikte en yüksek asist ortalamasına sahip. Unicaja maçında da Teletovic'den arta kalan topları kullanarak skorer oyununu ortaya koydu ve maçı 19 sayı -4 asist ile tamamladı.

Bootsy Thornton (Efes Pilsen)
Bootsy Joker Thornton! Chuck Eidson, Maccabi için ne ise o da Efes Pilsen için o, takımın tamamlayıcı parçası. Onun gününde olduğu Efes Pilseni izlemek büyük bir zevk. Hem savunmada hem de hücumda önemli katkılar yaptığı Siena maçında 12 sayı - 9 ribaund - 2 asist ile oynadı ve Gregory'nin ardından haftanın en değerli 2. oyuncusu oldu.

Kenny Gregory (Union Olimpija)
Haftanın en değerli oyuncusu.

Dusko Savanovic (Pow. Elec. Valencia)
Pesic'in gelişiyle savunmada müthiş sertleşen ama hücum da aynı yükselişi gösteremeyen Valencia'nın en önemli hücum silahlarından biri. Hem 3 hem de 4 numara oynayabilen Dusko rakiplerine cok fazla zorluk anlar yaratiyor. 20 sayı - 3 asist'lik performans ortaya koyan Savanovic takımının Top 16'ya galibiyetle başlamasında önemli rol oynadı.

Mike Batiste (Panathinaikos)
Rytas karşısında pota altını iyi domine eden Batiste, ikili oyunlarda ve ribaund konusunda oldukça etkili oldu. 11/17 iki sayılık isabetiyle oynayan tecrübeli uzun 26 sayının yanına 3 ribaund - 2 top çalma rakamlarını da ekledi.


Haftanın En İyi 6. Adamı

Lawrence Roberts (Efes Pilsen)
Bu sezon zaman zaman çok iyi performanslar göstermesine rağmen bir türlü Efes Pilsen sistem için de net bir rol bulamayan Lawrance Roberts, Siena karşısında etkili bir performans ortaya koyarak galibiyetin mimarlarından biri oldu. Kenardan müthiş bir enerji ve sertlik getiren Roberts aldığı 17 dakikayı 8 sayı - 6 ribaund - 2 top çalma ile tamamladı.

Yetenekleri ve yapabilecekleri doğrultusunda net bir rol biçilirse çok daha etkili olabilir. Sertliği, üstün ribaund yeteneği ve pozisyon hazırlanması sonucu atabildiği yüzdeli şutlar ile yeni bir Haislip, hatta daha fazlası bile olabilir.


Haftanın Genç Oyuncusu

Vladimir Dasic(Lottomatica Roma)
22 yaşındaki Karadağ'lı oyuncu bu sezon Roma'nın en önemli oyuncularından biri. Union Olimpija karşısında 18 sayı - 11 ribaund - 2 asist'lik performans ortaya koyan Dasic takımını sırtlamasına rağmen mağlubiyeti önleyemedi.


Haftanın Fotoğrafı
Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Ukic'e yaptığı müthiş bloktan sonra yeni kurbanı Hairston oldu.


Haftanın Akılda Kalanları

  • Fenerbahçe Ülker'in Euroleague'de son 20 maçtır evinde yenilmeyen Olympiakos'u yenmesi
  • Efes Pilsen'in Euroleague'de kendi evindeki hiç kaybetmemesi (6 maçta 6 galibiyet)
  • Top 16'nın başlamasıyla birlikte savunmadaki sertliğin artması ve buna bağlı olarak oynanan maçlardaki düşük sonuçlar
  • Esteban Batiste dışındaki yeni transferlerin ilk maçlarda pek katkı sağlayamaması
  • Mirza Teletovic'in 3/13'lük üçlük isabeti
  • Valencia'nın yeni transferi JR Giddens'ın disiplinsiz davranışlarından dolayı kadro dışı kalması ardından sözleşmesinin fesh edilmesi

Toplu Sonuçlar

E Grubu
Lietuvos Rytas 59-80 Panathinaikos
Unicaja Malaga 71-76 Caja Laboral

F Grubu
Regal Barcelona 81-71 Maccabi Electra
Lottomatica Roma 63-64 Union Olimpija

G Grubu
Efes Pilsen 60-58 Montepaschi Siena
Real Madrid 78-58 Partizan

H Grubu
Power Elec. Valencia 73-59 Zalgiris Kaunas
Olympiakos 70-84 Fenerbahçe Ülker

Haftanın En iyi 10 Hareketi



0 yorum:

Yorum Gönder