McCalebb'in Yokluğu Bulunmaz Fırsat (Efes Pilsen - Montepaschi Siena Maçı Öncesi)

19 Ocak 2011 Çarşamba


Efes Pilsen bu akşam saat 20:30'da güçlü İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena'yı ağırlıyor. Pianigiani yönetiminde her geçen sezon ilerleme gösteren Siena normal sezonda sadece 2 mağlubiyet aldı, Barcelona ve Fenerbahçe Ülker deplasmanlarında.

Bo McCalebb'in sakatlığından sonra kolu bacağı kırılan Siena her ne kadar o bölgeye veteran oyun kurucu Marko Jaric'i transfer etse de McCalebb'in yokluğunu fazlasıyla hissedeceklerdir. McCalebb hem skor gücü hem de Siena sisteminin çok iyi işlemesi açısından en önemli oyuncuydu. Bu sakatlık nedeniyle bu akşam Siena'nın hücumdan daha çok savunmaya (ki en büyük silahlarından biri) konsantre olmasını bekleyebiliriz.

Temel düşünceleri Kaukenas ve Lavrinovic ikilisi ile skoru sırtlamak, Moss ve Rakovic ile takviye etmek olacaktır. McCalebb'in yokluğunda Zizis'in biraz daha sorumluluk almasını bekleyebiliriz.

Bugün bildiğimiz sert Siena savunmasını görebiliriz. Rotasyonu iyi kullanan koçlardan biri olan Pianigiani bugün de bunu devam ettirerek takımın sürekli diri kalmasını sağlayacaktır.

Lavrinovic ve Stonerook dışarıdan şutu olan uzunlar. Efes Pilsen'in çok dikkat etmesi gerek konuların başında geliyor bu. Bu sorunu da Kerem Gönlüm ve Roberts ile halletmesi gerekiyor Efes Pilsen'in.

Efes Pilsen cephesinde ise durumlar her zamanki gibi. Bir türlü iyileştirelemeyen Miroslav Raduljica bu akşam da kenarda olacak. Flip Murray'in gelişiyle kenara çekilen diğer oyuncu ise Perasovic'in güvenmediği Ender Arslan. Forvet bolluğunda, tüm sezon beklenilen performansın çok uzağında kalan Cenk Akyol'un kadroya girip de Ender'in neden kadro dışı kaldığını açıkçası anlamış değilim.

Neyse, özetlemek gerekirse; McCalebb'in yokluğunda Efes Pilsen'in Siena'yı yenmesini bekliyorum. Baştan işi sıkı tutup, seyirci desteğini de arkamıza alıp ilk tura güzel bir başlangıç yapmalıyız. Galibiyetin yanında atacağımız fark da önemli olacaktır...

0 yorum:

Yorum Gönder