Reyes Yolcu Mu?

9 Mart 2010 Salı


İspanyol basını bugün Real Madrid performansı her geçen gün artan Sergio Llull'a sözleşmesini uzatmak üzere özel bir teklif götürdüğünü yazdı. Ancak görünen o ki bu sözleşme bu sezon beklentileri tam karşılayamayan kaptanın sonunu hazırlayacak.
Llull geçen sezondan bu yana Euroleague maçlarındaki istatistiklerini 6.9 sayı ve 2.2 asistten, 8.8 sayı ve 2.7 asiste yükselterek takımı sırtlayan oyuncular arasına girdi. Messina da öğrencisinin bu başarısından dolayı sözleşmesini 2011'e kadar uzatmak istiyor. Hakları Rockets'da bulunan 22 yaşındaki genç oyuncu da oraya gitmeden önce Avrupa'da kendini iyice geliştirmek istediğini her fırsatta dile getiriyor. Bu da tabii ki Real Madrid'in işine geliyor, çünkü sözleşme büyük ihtimalle uzatılacak.

Fakat öte yanda kaptan Felipe Reyes'in akıbeti ise belirsiz. Reyes'in istatistikleri ligde 16.3 sayı ve 9.4 ribaunddan, 7.5 sayı ve 3,9 ribaunda; Euroleague'de ise 13.4 sayı 6.5 ribounddan, 7.2 sayı ve 4.9 ribaunda düştü. Zaten kendisi de Kral Kupası oynanırken Messina'nın sistemine alışmakta zorluk yaşadıklarını açıkça söylemişti. Ekim 2007'de uzattığı sözleşmeyle 2 milyon Euro'yla takımın en pahalı oyuncusu haline gelen Reyes'e görünen o ki kapı gösterilecek.

Şimdiki tabloya göre kaptan daha ucuz bir pivotla değiştirilecek, Llull ise yoluna daha yüklü bir maaşla devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder