Euroleague'de Gecenin Değerledirmesi (10 Şubat 2010)

11 Şubat 2010 Perşembe

Sasha Kaun



CSKA Moscow - Asseco Prokom 84-73
Top 16'da vites yükselten iki takım Cska ve Prokom. Sezon sonunda oldukça eleştirilen Cska için biraz zaman ihtiyaç olduğunu söylemiştim. Messina sonrası bu takım yeni yeni kendini buluyor. Savunmayı ve hücum düzenlerini oturttuklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Az sayı yiyorlar, hücumda ise beklenen isimler istikrarlı bir şekilde katkı veriyorlar. Viktor Khryapa gibi all-around bir oyuncunuz, Siskauskas ve Langdon gibi hücum gücü yüksek oyuncularınız varsa üst seviye bir takım oluyorsunuz. Planinic ve J.R. Holden'dan da birinin devreye girmesi yetiyor. Özellikle Planinic bu takımı oynatabilirse ve bir de zayıf olan pota altındanda ezilmezlerse CSKA için galibiyet garanti oluyor. Bu maçta Planinic 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 1 top çalma ile bir istatistik yakalamış ama kesinlikle maçın yıldızı hatta gecenin yıldızı Sasha Kaun. 18 sayı, 10 ribaund, 5 blok, 1 top çalma ile 32 ranking yaptı Kaun. Bu arada Khryapa'ya değinmemek de olmaz hani. Gerçekten izlemeye doyamadığım oyunculardan. Khryapa 13 sayı, 5ribaund, 5asist, 3blok, 3 top çalma. 5 top ise nazarlığı.

Prokom kaybetti belki ama gününde bir CSKA'ya karşı üstelik Moskova'da. Kaybederken bile işler yolunda Prokom'da. Bana kalırsa Unicaja'ya göre bir adım öndeler Final 8 yolunda. Detaylı istatistikler burada.

Olympiakos - Cibona Zagreb 78-75
Cibona salladı Olympiakos'u ama yıkamadı. Bu sezon evinde müthiş oynayan Olympiakos'u en çok zorlayan ve en az fark yiyen takım oldu Cibona Zagreb. Dün geceye kadar o ünvan Efes Pilsen'e aitti.

Olympiakos cephesinde Bourosis yoktu dün akşam. Kleiza'nın da insan üstü bir performası yoktu dün akşam. Maçı izlemedim ama bu eksiklikleri Vujcic ve Schortsanitis doldurmaya çalışmış. Teodosic büyülemiş yine... Avrupa'nın en iyi guardının gelişimine şahit olmak insana mutluluk veriyor.

Gelelim Cibona Zagreb cephesine. 4. periyotlar olmasydı gurp lideriydi bu takım.Evet yanlış duymadınız, kaybettikleri üç maçın üçünde de son çeyreklere önde girmişlerdi. 4.periyot zaaflarının nedeni olarak dar rotasyon ve  genç bir ekip olmaları gösterilebilir. Ancak yine de gösterdikleri büyük bir direnç söz konusu.Bununda hakkını vermek lazım 3 maç içinde. Olayın matematiğine bakmadım 3/3 yapabilir bu takım. Sürpriz olur ama olur mu olur. Bu arada dünkü karşılaşmada 30 dakika oyunda kalıp da potaya bir kere bile bakmayan Radosevic oldukça dikkatimi çekti. Hakkını yemeyelim 3 bloğu var ama. Detaylı istatistikler burada.

Unicaja Malaga - Zalgiris Kaunas 86-68
 Zalgiris'de işler yolunda gitmiyor. Top 16 öncesi arkalarına bir rüzgar almışlardı ama Top 16'da bu rüzgar onlara engel olacak şekilde esiyor. Koçla yollar ayrıldı ve takımda şu an ir belirsizlik hakim. Böyle bir durumda ne savunma direnci kalır ne de hücum disiplini. 25 üçlük denemişler sadece 5 isabet bulabilmişler, oyuna girip de üçlük denemeyen 2 oyuncu var; Mirza Begic ve Travis Watson. Herkes şansını denemiş. Maşallah 25 top kaybı yapmışlar. Asist sayılarında ise 9 da kalmışlar. 9 asistin 7sini guard Kalnietis yapmış.

Yeri gelmişken Kalnietis hakkında da bir iki cümleyle bahsedelim. Kalnietis aslında benim beğendiğim guardlardan. Penetre özelliği, saha görüşü, asist özelliği, bir guarda göre iyi bir ribaundcu oluşuyla. Beklentilerin yüksek olduğu bir oyuncuydu. Yer yer iyi performanslar ortaya koysa da bir türlü beklentileri karşılayamadı. Bakalım, umarım beklentileri karşılar ilerleyen zamanlarda...

Zalgiris adına emektar Marcus Brown'dada bariz bir düşüş var şu sıralar...Zaten demin belirtiğim rakamlarla Euroleague'de maç kazanamazsınız, hele Top 16'da  imkanı yok...

Unicaja Malaga cephesinde ise söylenecek fazla bir şey yok. Kazanmaları gereken bir maçtı ve kazandırlar. Archibald ve Jimenez bildiğimiz gibi. Omar Cook'dan da hücum katkısı gelince maçı rahat kazanmışlar. Yeni transfer Juan Dixon ise 16 sayı üretmiş. Detaylı istatistik burada.

0 yorum:

Yorum Gönder