Bunun Adı: Adaletsizlik!

16 Ekim 2010 Cumartesi

Tarafsız sahada oynanan ve seyirci sayısının eşit olması gereken bir maç. Takımlar kayrılmadan, taraftarlar kayrılmadan eşitçe ve adilce planlanması gereken bir oturma planı. Ama maalesef... Efes Pilsen taraftarına ayırılan sadece 2 tribün var; bir köşe ve bir pota arkası. Geri kalanı ise Fenerbahçe Ülker'in.

Efes Pilsen seyircisinin sayıca Fenerbahçe Ülker seyircisi kadar olmayacağını kabul ediyorum ancak neden taraftarın etkisinin minimize olduğu yerler Efes Pilsen taraftarlarına veriliyor? Neden Efes Pilsen'li taraftarlar takımından ayrı bırakılıyor? FBÜ seyircisi, Efes Pilsen benchinin arkasından başlıyor ve tam karşıya kadar onların. Saha içi koltuklarının tamamı onların! Efes Pilsen benchinin arkasında tribünde FBÜ'nün basketbol okulları var. Efes Pilsen benchinin arkasındaki saha içi koltuklarına ne olmuş peki? Kaldırılmış!

Arkadaşım Serdar'dan rica ettim, kırmadı sağolsun, fotoğrafladı. Bu adaletsizliğin resimlerini paylaşıyorum sizinle:
205 nolu tribün ve bu potanın arkası 209 tribünü Efes Pilsen taraftarının.
Saha içi koltukların hepsi Fenerbahçe Ülker seyircisinde.
Ne hikmetse bizim benchimizin arkasındaki saha içi koltuklar kaldırılmış.

Şimdi lütfen bana kimse "güvenlik nedeniyle" klişeleriyle ilgili cümleler kurmasın. Geçen sene Ankara'daki maçta her taraftar kendi benchinin arkasındaydı, saha ortadan ikiye bölünmüş gibi eşitti. Atmosferi daha yüksek, daha gergin maçta bir tek tatsızlık bile yaşanmaıştı. Ayrıca, burada bizimle FBÜ seyircisi arasında olan güvenlik sayısı 4, en fazla 5. Güvenlikler ve polisler ise saha içerisinde, Efes Pilsen tribününde takımlarına destek olan birkaç kişi tespit etmek ve devre arasında yanlarına çağırıp "Biraz daha bağırırsan seni alacağız!" demekle meşgul.

0 yorum:

Yorum Gönder