62'den Savunma Yapmak

26 Eylül 2010 Pazar

Efes Pilsen, oynadığı son 2 hazırlık karşılaşmasında da rakiplerinden 62 sayı yedi. İstanbul'da oynanan hazırlık maçında Galatasaray Cafe Crown'u 80-62'lik skorla geçen Efes Pilsen, Rusya’da katıldığı “Kondrashin and Belov Cup”ta oynadığı ilk maçında ise Spartak St Petersburg'i 73-62 mağlup etti.

Tabii ki bu maçları çok da ölçü kabul etmek doğru olmaz ancak Efes Pilsen savunmadaki istek ve arzusuyla ilerisi için çok önemli mesajlar verdi. Geçtiğimiz sezon savunmasının zayıf kaldığı ve hücumda da beklenen katkıyı veremediği için eleştirilen Rakocevic hazırlık maçları itibariyle bu görüntüsünden çok uzak. Yıldız oyuncu hem hücumdaki skor katkısıyla takımın en skorer oyuncusu konumunda hem de savunmada geçen seneden daha sert ve mücadeleci bir görüntü çiziyor. Aslında, bireysel olarak her oyuncunun savunmada gayretli ve ısrarcı olduğunu görüyoruz, bu da takım savunması için güzel sinyaller veriyor.

St Petersburg maçında Rakocevic 17 sayı, 1 ribaund, 2 asist ile oynarken yeni transfer Wisniewski de 12 sayı, 3 ribaund, 4 asistlik katkı yaptı. Bostjan Nachbar ise 11 sayı, 7 ribaund, 1 asist ve iyi savunmasıyla(ki top çalma ve bloğu da var) tamamlayıcı bir oyun ortaya koydu. Maçın detaylı istatistikleri burada.

Efes Pilsen adına maçın olumsuz istatistiklerinden biri rakibine fazla ribaund vermesiydi. Bunun da nedeni pota altında sadece Kerem, Roberts ve Dudley'in kalmasıydı. Sakatlığı süren ve İstanbul'da bırakılan Raduljica'nın da katılmasıyla beraber daha sert, uzun ve ribaundcu bir pota altına sahip olunacağı kanısındayım.

Bir diğer olumsuz nokta ise faul sorunumuz oldu. Sinan, Roberts, Dudley ve Kerem Gönlüm 5 faulle oyun dışı kalırken Nachbar 4, Rakocevic ise 3 faulle maçı tamamladılar. Bunun da nedenleri pota altında kısa kalınması, verilen ribaundlar sonucunda hızlı hücumları faulle kesmemiz ve bazı pozisyonlarda sertliğin dozunu ayarlayamamız oldu.

Efes Pilsen bugün TSİ 16.30'da ilk günün bir diğer kazanan takımı CSKA Moskova ile final maçına çıkacak. Bu maç hem çok daha ciddi bir sınav olması hem de Euroleague'de aynı grupta bulunduğumuz rakibimiz CSKA'nın son halini görebilme adına önemli bir maç olacak. Ayrıca, final maçının da dün olduğu gibi Spartak St Petersburg'un internet sitesi üzerinden yani buradan yayınlanmasını bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder