Erdemirspor: 75 - Aliağa Petkim: 94

3 Nisan 2010 Cumartesi

Sınavlardan sonra hem tatil hem de maç ile ödüllendireyim dedim kendimi ve güzelim Kdz.Ereğli'nin yolunu tuttum. Güzel bir Erdemir galibiyeti ile taçlandırmak isterdim bu tatili ama mümkün olmadı maalesef... Neyse bir iki kelam edelim maç hakkında...

Karşılaşmaya Erdemir Hakan, Erdal Bibo, Erkan, Leon Williams ve M.Kone beşiyle başladı. Aliağa Petkim cephesinde ise McClinton, Kaan, Hosley, İsmail Çevik ve Vladan beşi sahadaydı. Maça iki takımda sert savunmalarla başlarken oyunun ilk 2 dakikasında Hakan Köseoğlu ve Leon 2/2 faul atarak Erdemir’i 4-0 öne geçirdiler. Maçın ilk çeyreğine damga vuran eşleşme ise Kone – Vladan eşleşmesi oldu. Atletik Kone ribaundları toplarken bire birde Vladan’a karşı direnemedi. Vladan her seferinde topu yere vurup pota yüklenişinde başarılı oldu.

İkinci çeyrekte yorulan Vladan’ın yerine koç Halil Üner uzun tercihini Lorenzo - İsmail - İlkay üçlüsünden yana kullandı. Özellikle İlkay bu periyotta attığı 3 üçlükle takımını ateşledi. Aliağa sürpriz isimlerden katkı bularak bu çeyrekte büyük avantaj elde etti. Erdemir hücumda fazla varlık gösteremeyip savunmada da direnemeyince 10 sayı farkla 36-46 geride kapattı ilk yarıyı.

Aliağa 2.yarıda da bu ivmeyi devam ettirdi. Özellikle pota altının Vladan ile iyi kullanan Aliağa diğer savunması da sertleştirerek 4. periyoda 55-74 önde girdi. Son periyotta da Aliağa aynı disiplini sergileyince 75 – 94 lük skorla maçta galip ayrılan taraf oldu.

Maça damgasını vuran isim 27 sayı, 12 ribaund, 1 blok ile oynayan Vladan oldu. Kone’nin Vladan’a karşı ince kalması, Leon’un performansının bu maç düşük olması koç Ahmet Çakı’nın elini kolunu bağladı. Hücumda da alışıla gelmiş Hakan – Leon oyunlarını gerçekleştiremeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Aliağa’da ise oyuna giren her oyuncu önemli katkılar yaptı. Hosley, McClinton yine beklenen katkıları gösterdiler, takım halinde iyi oynadıkları bir maçtı. Hak ettikleri bir galibiyeti aldılar.

Aslında bir parantez de Melih Yıldız'a açmak lazım. Dün benchten gelerek önemli katkılar yaptı. Savunmasıyla takımı ateşlemeye çalıştı. Kritik yerlerde sorumluluklar aldı genç oyuncu. 19 dakikaya 9 sayı, 2 ribaund ve 1 asist ve müthiş de bir savunma sığdırdı. Bu performansı devam ederse Ahmet Hoca da ona daha fazla süre verecektir bu da Erdemir'i rahatlatır diye düşünmekteyim.

Maçın en ilginç anlarından biri de Aliağa koçu Halil Üner ile Erdemir’li bir taraftarın girdikleri diyalogdu. Erdemir’li seyirci “Hocam bu McClinton çok iyi oyuncuymuş, Harlem’den mi getirdiniz bunu?” dedi. Bu lafın üzerine arkasına dönen Halil Üner ise gülerek ve göz kırparak “Bu taşlanmış Harlemci” yanıtını verdi. :)

Bu arada maç sonunda Halil Üner'i Daçka'nın galip geldiğine inandıramadım bir türlü. "Şaka yapıyorsun, imkanı yok" dedi. En sonunda sağolsun yardımcıları da yardım etti de inandırdık... :) Anlamış olduk ki; çıkmayan candan umut kesilmezmiş. Tebrikler Daçka! :)

*Fotoğraflar için Haydar Özsu'ya teşekkür ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder