Çakı Gibi Bir Maç (Erdemirspor:78 - Efes Pilsen:87)

26 Nisan 2010 Pazartesi


Karşılaşmaya Erdemir Hakan, Funk, Erkan, Leon Williams ve Kone beşiyle başlarken Efes Pilsen ise Ender, Sinan, Thornton, Shumpert ve Kasun beşiyle sahadaydı. Efes Pilsen 10-2 seriyle başladı. Özellikle Thornton ve Shumpert’ın etkili oyunuyla ilk çeyreği 28-17 önde kapattılar Lacivert Beyazlılar.

Karşılaşmanın 2.çeyreği ise başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Ümit Türkoğlu’nun iyi oyunu, Melih’in savunma katkısı ve Erdal Bibo’nun peş peşe attığı üçlüklerle skor 45-43’e geldi. Devrenin bitimine 1 dakika kala sol dipten Charles Smith’in üçlük atmasıyla skor 47-48’e geldi. Charles Smith’in bu üçlüğüne el kandıran ancak başarılı olmasına engel olamayan Ümit Türkoğlu’nun Efes benchine dönüp gülerek ve çaresizce “Adam cidden iyi atıyor yahu” demesi maçın güzel sahnelerinden biriydi. Mola sonrası son topu kullanan Erdemir, Erkan ile bir turnike bularak devreyi 49-48 önde kapattı.

3.çeyreğe Erdemir hızlı başladı. Özellikle Erkan Veyseloğlu’nun bulduğu sayılarla skoru 56-48’e getirdiler. Bu noktadan sonra Charles Smith oyuna ağırlığını koydu ve müthiş oyunu ile takımını final periyoduna 66-67’lik skorla önde soktu.

4. çeyrekte Funk ve Erkan Veyseloğlu’nun üçlüklerine Efes Pilsen de Boki Nachbar ve Charles Smith’in üçlükleriyle karşılık verdi. Maçın son dakikalarında iyice oyuna ağırlığını koyan tecrübeli oyuncu Charles Smith (26 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 2 blok) harika oyunu ile 78-87’lik skorla maçı takımına kazandırdı.

Bu maç Efes Pilsen’de tribüne çıkan oyuncu İgor Rakocevic oldu. Maçtan önce takımla beraber ısınan Sırp yıldız takım soyunma odasına gittiğinde de saha görevlisi çocuk ile şut çalışması günün ilginç olaylarından biriydi. Maç başlamadan önce tribündeki yerini aldı Rako.

Maça üç sayılık atışların damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. İki takım da gayet yüzdeli üçlük attılar. (Erdemir %54, Efes Pilsen %56)

Efes Pilsen’in son maçlarının aksine idman modunda bir maç değil tam aksine “Çakı” gibi bir maç oldu. Öyle ki koç Ergin Ataman genç oyuncuları Dusan ve Ali’ye süre bile veremedi bu maç. Bu arada sakatlığı bulunan Kaya Peker’in Kdz.Ereğli deplasmanına götürülmediğini belirtelim.

Erdemir’de bu maç tecrübeli guard Hakan Köseoğlu'nun dakikalarını(ortalama 37-38 dakika) genç oyuncu Melih Yıldız ve bu maç daha istekli bir basketbol ortaya koyan Alex Gordon ile paylaştığını söylemek yanlış olmaz.

Taraftar bakımından da diğer maçların aksine doyurucu bir maç oldu. Ereğli seyircisi bildiğimiz gibi zaten… Bu maç onlara İstanbul ve çevre şehirlerden gelen Efesliler de eşlik ettiler. Efesliler’in kendi takımlarına ve rakip takıma ve özellikle de sempatik oyuncu Ümit Türkoğlu’na destek olmaları gözden kaçmadı. Maç bitiminde iki takım taraftarları da iki takımı da alkışladılar. Bu maç Erdemirspor teknik ve idari ekibinin Efes Pilsen ve taraftarlarına üstün bir misafirperverlik gösterdiğini, Efes Pilsen’in de güzel anılarla şehirden ayrıldığını bitirerek postumuzu bitirelim.
 
 
*Fotoğraflar için Haydar Özsu'ya ve Serdar Ocaksönmez'e teşekkür ederim.

1 yorum:

Sarıkaya 26 Nisan 2010 17:02  

Çık!, çık! çık! çok ayıp!:-)) Ereğli seyircisi de rakip takım ve taraftarına baskı yapmayı hiç bilmiyor galiba?:-))

Yorum Gönder