Efes Pilsen - Real Madrid (Maç Öncesi Analizi)

4 Mart 2010 Perşembe

İlk maçta deplasmanda 77-70'lik skorla boyun eğdimiz Real Madrid'i bu akşam saat 20.15'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırlıyoruz. İki takımda da önemli bir eksiklik yok.

Kısaca şöyle bir değineyim istedim, bugün neleri yapmamız ve neleri yapmamamız gerekiyor. Öncelikle guard eşleşmesinden başlayalım... Sergio Llull... Son zamanları formda ismi. Oldukç hızlı ve atletik bir guard, bir o kadar aklı başında ve çok kritik şutları var. Llull dışındaki diğer guardlar ise oldukça yaşlı ve yavaş. Bu noktada Llull'un oyunda olmadığı zamanlar hızlı hücum etmemiz avantajımıza olacaktır, geri dönmede problem yaşayabilir Real Madrid. Llull'un oyunda olduğu zamanlarda ise tam aksine Llull'un hızını keserek işlevselliğini minimize etmeliyiz. Özellikle Popovic ile yeri geldiğinde tam saha baskı uygulayabiliriz.

2 numaralı pozisyonlarda da oldukça fazla seçeneği var Real Madrid'in. Bu takımdaki neredeyse tüm guardlar hem 1 hem de 2 numaralı ve hatta 3 numaralı pozisyonun yetersiz olmasından dolayı 3 numara pozisyonunu da oynayabiliyor. Net, güçlü, fark yaratacak bir forveti yok Real Madrid'in. Bana kalırsa yumuşak karınları da burası. Guard savunmasını iyi yapıp , 2 numara pozisyonunda da sert bir savunma direncimizin öncelikle olması gerekiyor. Kısa forvet pozisyonu ise bizim fark yaratacağımız pozisyon olmalı. Özellikle son zamanları formda ismi Bostjan Nachbar ile Real Madrid'i bitirebiliriz. Buna ek olarak C.Smith ve Thornton gibi oyunculardan da iyi destekler gelirse buradan çok ekmek yeriz gibi geliyor.

Real Madrid uzun rotasyonunu beğendiğim takımlardan biri. Reyes, Velickovic, Garbajosa önemli 4 numaralar. Pivot pozisyonunda ise D.Lavrinovic ve Ante Tomic çok etkili isimler. Dışarıdan şutu olan 4 numaralara ve Lavrinovic'e kolay şut şansı vermememiz gerekiyor. Bu konuda ayakları yavaş uzun oyuncularımızdan dolayı biraz zorlanabiliriz ancak bu sıkıntıyı aşarsak da fark yaratabiliriz. Özellikle Real uzunları şut ritmlerini bulamazlarsa gerçekten çok rahatlarız. Bu bağlamda maça sert ve etkili savunma ile başlamalıyız.

Bence bu maçın başı, sonu kadar kritik. Eğer Real Madrid uzunlarının şutları girmezse ve kısa oyuncuların savunması sert bir şekilde yapılırsa tıpkı Maccabi maçında olduğu gibi güzel bir başlangıç yapabiliriz maça. Reyes diğer uzunlara göre biraz daha farklı. Oldukça ribaundcu bir oyuncu. Basit hücum ribandları vermememiz gerekiyor. Maçın anahtarı kesinlikle savunma ve mücadele. Dışarda iyi savunma ve içerde de korakor mücadele bize maçı getirecektir. Temposu düşük bir maç olmasını bekliyorum. 60-70 skorlarda bitebilir. 7 sayı fark atmak temposu düşük maçlarda biraz zor olsa da bir ara tempoyu arttırıp öldürücü darbeyi vurabiliriz. Umarım her şey istediğimiz gibi olur, muhteşem bir atmosferde Real Madrid'i yedinin üzerinde bir fark ile yener evine yollarız...

0 yorum:

Yorum Gönder