Euroleague'de 7. Haftanın Panoraması

8 Aralık 2010 Çarşamba

Haftanın maçlarını şu postta incelemiştik. Burada ise panoramasını ele alacağız. Bu hafta için biraz geç oldu ancak ilerleyen haftalarda cumartesi günleri yayınlamayı düşünüyoruz. Umarım aksatmadan gerçekleştirebiliriz.


Haftanın Takımı



Euroleague'e 5'te 0 ile başlayan Asseco Prokom, kötü gidişat sonrasında koç değişikliğine gitmedi ve ruhunu tekrar yakalayan takım, geçen hafta Khimki'yi bu hafta ise İspanya deplasmanında Caja Laboral'i iyi savunma yaparak hücumda da tam bir takım basketbolu ortaya koyarak yendiler.

Haftanın En Değerli Oyuncusu


Lottomatica Roma'dan Darius Washington, Spirou Charleroi karışısında 27 sayı-4 ribaund-1 top çalma ile oynayarak takımını galibiyete taşıdı. Bir guardın asist yapmadan MVP olması ise ilginç bir durum, D-Wash'in Euroleague'de 4 haftadır bir tek asist bile yapmadığını hatırlatalım.

Haftanın En İyi 5'i

Bo McCalebb (Montepaschi Siena) Oynadığı 21 dakikada 15 sayı - 4 ribaund - 4 asist - 5 top çalma ile oynayarak Siena'nın maçı rahat kazanmasını sağladı.

Nihad Djedovic (Lottomatica Roma) 1990 doğumlu genç oyuncu 16 sayı - 5 ribaund - 4 asist - 3 top çalma ile oynayarak Washington'la beraber galibiyetin mimarları oldular. Lottomatica'nın bu maçta yaptığı 6 asist'in 4'üne bu genç oyuncu imza attı.

Kenny Gregory (Union Olimpija) Union Olimpija'nın en önemli oyuncularından biri olan Gregory, 3 numara oynamasına rağmen takımda en fazla ribaund alan isim konumunda. Bu hafta ise 17 sayı - 11 ribaund - 2 asist'lik bir performans sergiledi ve takımı Milano karşısında kazanmasını bildi.

Joel Freeland (Unicaja Malaga) Takımın en önemli pota altı silahı olan Freeland, Real Madrid maçını 15 sayı - 10 ribaund ile tamamlayarak double-double yaptı ve takımının bu kritik maçı kazanmasını sağladı.

Sofoklis Schortsanitis (Maccabi Electra) Euroleague'in en dominant uzunu ve Maccabi'nin en önemli silahı olan dev adam Zalgiris karşısında 22 sayı - 6 ribaund - 3 asist - 2 top çalma ile oynadı.

Haftanın En İyi 6. Adamı

Loukas Mavrokefalides (Olympiakos)
Ivkovic'in gelişiyle kendine biçilen görevi fazlasıyla yerine getiriyor Yunan oyuncu. Brose Basket maçında da kenardan gelerek 16 sayı - 8 ribaund'lık katkı yaparak galibiyet de önemli rol oynadı.

Haftanın En İyi Savunmacısı


Chuck Eidson (Maccabi Electra)
ABD'li oyuncu Zalgiris'e karşı maç boyunca çok iyi savunma yaptı. 10'da 2 saha içi isabetiyle çok kötü geçirdiği bir günde, koçun güvenip onun üzerine çizdiği son hücumda bulduğu üçlükle takımına galibiyeti getirdi. Ayrıca, Chuck Eidson geçtiğimiz kasım ayının MVP'si seçildi.

Haftanın Genç Oyuncusu

Nicolo Melli (Armani Jeans Milano)
1991 doğumlu genç oyuncu, Pecherov ve Petravicius'un sakatlığında yaklaşık 20 dakika süre bulduğu Spirou Charleroi maçında kenardan gelerek 13 sayı - 5 ribaund - 1 blok'luk performansa imza attı.

Haftanın Fotoğrafı


Haftanın Akılda Kalanları
  • Asseco Prokom'un Caja Laboral'ı deplasmanda mağlup etmesi
  • Caja Laboral'ın Euroleague'deki son 5 maçını kaybetmesi
  • 80.3 sayı ortalamasıyla oynayan Efes Pilsen'in Valencia maçında 56 sayıda kalması
  • CSKA'da Vujosevic'in gidişinin ardından alınan kötü sonuçların devam etmesi
  • Union Olimpija'nın çıkışını sürdürmesi
  • Cibona'da yaşanan olaylar ve Cibona'nın mağlubiyet serisinin sürmesi (0-7)
  • Asist açısından kısır bir hafta olması. Kazanan takımların bir çoğunun rakiplerinden daha fazla asist yapmadan kazanmaları. Haftanın rekoru ise
    6 asist ile Lottomatica Roma'ya ait, kazandılar.
  • Jeremy Pargo'nun Zalgiris karşısında ilk yarı biterken yaptığı unutulmaz smaç.



Toplu Sonuçlar

BC Khimki: 92 - Partizan: 65
Caja Laboral: 75 - Asseco Prokom: 81
Zalgiris: 68 - Maccabi Electra: 71
Olympiakos: 86 - Brose Baskets: 69
Lottomatica Roma: 95 - Spirou Charleroi:83
Unicaja Malaga: 75 - Real Madrid: 71
Fenerbahçe Ülker: 100 - Cibona Zagreb: 70
Montepaschi Siena: 90 - Lietuvos Rytas: 72
Regal FC Barcelona: 76 - Cholet Basket: 62
PE Valencia: 62 - Efes Pilsen: 56
CSKA Moskova: 68 - Panathinaikos: 72
Union Olimpija: 82 - AJ Milano: 75

Gruplardaki Puan Durumları




Haftanın En iyi 10 Hareketi

0 yorum:

Yorum Gönder